Klinci s Ribnjaka u Prištini u sklopu "Djeca Hrvatske djeci Europe"

Foto: Press

U SKLOPU turneje „ Djeca Hrvatske djeci Europe“ Klinci s Ribnjaka, 21. svibnja održat će koncert u prištinskom Narodnom kazalištu.
 
Podsjetimo da su u sklopu ove turneje Klinci pjevali u Ljubljani, Rimu,  Beču i Budimpešti, a  planiraju se i daljnja gostovanja po europskim metropolama.
 
Kao i u dosadašnjim gostovanjima u sklopu ovog vrijednog projekta Klinaca s Ribnjaka, i u  ovom su  osim Gradskog ureda za obrazovanje kulturu i šport pomogli i Ministarstvo vanjskih i europskih poslova te Ministarstvo kulture.
 
Kako se dobitna kombinacija nikada ne mijenja, tako će i u Prištini s Klincima nastupiti Jacques Houdek i  Ksenija Erker,  naravno uz orkestar Alana Bjelinskog i dugogodišnju prijateljicu Klinaca Karmelu Vukov Colić.
 
Dječji zbor «Klinci s Ribnjaka» najpoznatiji je, najcjenjeniji i najnagrađivaniji dječji zbor u Hrvatskoj. Djeluje već  30 godina, od 1985. godine.  Od samih početaka rada ovog zbora ideja vodilja bila je da članovi zbora i njihovi slušatelji (ne nužno samo djeca već i odrasli) nauče što je dobra glazba. Predani rad njihove voditeljice prof. Nensi Atanasov Premelč i cijele plejade «Klinaca» iz cijelog Zagreba i okolice podigla je razinu dječje pjesme na zavidan nivo.

Pročitajte više