Lagan i zdrav obrok: Palačinke sa špinatom i ricotta sirom

Foto: Shutterstock

OVAJ vrlo jednostavan recept oduševit će ukućane i vratiti im energiju. Možete ga pripremati svježeg ili iskoristiti preostale palačinke od prethodnog dana. Također, složene i napunjene palačinke moguće je zamrznuti te nakon odmrzavanja ubaciti u pećnicu i večera je vrlo brzo gotova.
 
Sastojci:
 
400 g ricotta sira (ili svježeg sira po izboru)
 
200 g svježeg špinata
 
10 palačinki
 
300 ml pasirane rajčice
 
 
Priprema:
 
Zagrijte pećnicu na 190 ° C. 
 
Špinat blanširajte 5 minuta i potom dobro osušite i nasjeckajte.
 
Izmiješajte sir i špinat i posolite.
 
Rasporedite smjesu preko palačinki i motajte ih na klasičan način.
 
Palačinke slažite u vatrostalnu posudu.
 
Prelijte pasiranom rajčicom.
 
Pecite u pećnici 15 minuta.
 
Ukoliko želite, pred kraj pečenja možete preko palačinki naribati malo sira.
 
Poslužite toplo!

Pročitajte više