Lude ideje: Što tate misle o trudnoći?

Foto: Shutterstock
 
TAMAN ste pomislili da ste shvatili kako funkcionira muški mozak i da se savršeno razumijete s partnerom i opet vas neka izjava ili postupak potpuno razuvjeri? Bez brige, to je sasvim normalno. Kao i sljedećih nekoliko ideja koje očevi vrlo često imaju o trudnoći. Srećom, većina njih neće imati dovoljno hrabrosti za izreći ih na glas!
 
"Trudnoća ne utječe na mene, pa nisam ja trudan."
 
Većina muškaraca ovo doista misli. Mnogo njih priželjkuje da žena od njih zatraži da se uključe u ovaj segment života tek kada se dijete rodi. Osim za razvoj djeteta, razlog za zbližavanje od saznanja o trudnoći vrlo je važno i za cijelu obitelj. Trudnica će biti sretnija, dijete zdravije i sve će biti ljepše. Tate, ne brinite, mame ne očekuju čuda od vas. Ponekad je dovoljno samo da zajedno šutite, ali da vaša trudnica zna da bi učinili sve za nju.
 
Velike grudi su tu za njih
 
Fascinacija grudima partnerice gotovo je neizostavna u trudnoći. Razumljivo je da su uzbuđeni zbog toga, ali trebali bi imati na umu da ženama ta promjena većinom nije pretjerano ugodna. Grudi u trudnoći često su bolne i osjetljive na dodir, ali ne na dobar način. 
 
Strah da će ozlijediti bebu tijekom seksa
 
Muškarcima je često teško za pojmiti kako vaša maternica i plodna voda jako dobro štite bebu, pa postoji strah od seksa. Objasnite im kako stvari stoje i da uglavnom ne moraju brinuti. Ako seks u trudnoći nije siguran, ginekolog će vas na vrijeme upozoriti na to.
 
Seks više nikada neće biti isti
 
Pomisao na izlazak bebe kroz vašu vaginu muškarcima je vrlo apstraktan. Vrlo često nisu svjesni kolika je moć mišića koji se vrlo brzo nakon poroda počnu oporavljati i uz redovito izvođenje Kegelovih vježbi, osjećaj tijekom seksa će uskoro biti baš kao i prije trudnoće.

Pročitajte više