Lude trudničke želje: Stotinu glasova u glavi i svi su gladni!

Foto: Shutterstock
 
DONOSIMO vam svjedočenje mame koju je u drugoj trudnoći ulovila prava osjetilna šizofrenija. Dok je u prvoj trudnoći, kao i cijeli život prije toga jela isključivo zdravu organsku hranu, mnogo salate i nemasnog mesa i ribe, u drugoj trudnoći je sve krenulo naopako. Odjednom je osjećala želju za hranom koju prije ne bi ni okusila. 
 
Tako je već od prvih trudničkih tjedana glas koji se skrivao u glavi dozivao masne sireve i ogromne količine slatkoga. Iako je i dalje jela mnogo voća i povrća, glas u glavi koji je žudio za zdravom hranom bio je najtiši od svih. 
 
„Orašasti plodovi jesu zdravi, ali kod mene su dolazili u obzir isključivo umočeni u čokoladu ili sladoled.“
 
 
Kako i sama kaže, bila je sasvim normalan svejed dok trudnički hormoni nisu počeli divljati. Kombinacija kiselih krastavaca i čokolade postala je prava delicija, sirevi su bili obavezan dodatak svakom obroku. Priznaje da je cijelo vrijeme svjesna kaotičnosti svojih želja za hranom, a najviše ju je brinula hrana poput termički neobrađenog mesa i ribe koji se trudnicama ne preporučuju.
 
„Krastavci i čokolada ne mogu nauditi mom zdravlju i zdravlju moje bebe, no riba koja nije svježa može, pa sam pokušavala kontrolirati želju za takvom hranom.“
 
Sada, na kraju prvog tromjesečja polako shvaća da su sve te trudničke želje prolazne, pojavljuju se znatno rjeđe i ne traju neprestano kao što je to bilo do sada. 
 
Koje lude kombinacije su vama u trudnoći bile prava delicija i koliko dugo je trajala ta opsesija hranom?

Pročitajte više