Med za lijepu kožu

Foto: Shutterstock

KADA napokon uhvatite malo vremena za sebe, ugodite si i posvetite dan uljepšavanju i brizi za svoje tijelo. Nema potrebe za skupim proizvodima za  kada možete napraviti svoje vlastite kod kuće. Obnovite kožu i uštedite novac s ovim super receptima na bazi meda. Osim što ima izvrstan okus, med hidratizira, zaglađuje, potiče proizvodnju kolagena i obnovu stanica.

 
Piling za lice
 
Sastojci
 
1 žličica mljevenih badema
pola žličice sjemenku maka (po želji)
1 žličica meda
1 žličica soka od limuna
 
Postupak
 
Sve sastojke umiješajte u pastu. Nanesite na lice kružnim pokretima, izbjegavajući područje oko očiju. Dobro operite toplom vodom. 
 
Za jako suhu i osjetljivu kožu, limunov sok zamijenite ružinom vodom ili omiljenim biljnim uljem. Ako ste alergični na orašasto voće, bademe zamijenite mljevenom zobi. 
 
Maska od meda i aloe vere
 
Sastojci
 
1 žličica meda
1 žličica aloe vera gela
1 žličica morske trave u prahu
 
Priprema
 
Pomiješajte sve sastojke u pastu i nanesite na lice, izbjegavajući područje oko očiju. Ostavite 20 minuta i dobro isperite toplom vodom.

Balzam za usta od meda i peperminta
 
80 ml bademova ulja
15 g pčelinjeg voska
2 žlice meda
10 kapi ulja peperminta
 
Kako napraviti balzam. Otopite na pari vosak u bademovom ulju. Maknite s vatre, dodajte med i dobro promiješajte. Umiješajte ulje peperminta.Dobro promiješajte smjesu kako bi spriječili odvajanje i ulijte u male posude (15 ili 30 ml). Pustite da se potpuno ohladi. 
 
Napomena: Ljudi s alergijama na orašasto voće bademovo ulje mogu zamijeniti bilo kojim biljnim uljem. Za hidrataciju na usnama bez osjećaja peckanja, ulje peperminta zamijenite uljem grejpa, limuna ili tangerine. 
 
 
 
 

Pročitajte više