Najfascinantniji poslovi koje samo mame rade jednom rukom

Foto: Shutterstock
 
SVAKA mama koja je imala tu čast upustiti se u avanturu zvanu kućanski poslovi uz malo dijete, naučila je kako se moguće i nemoguće mora napraviti jednom rukom. Dijete će spavati samo dok bi ne radite ništa. Ako pokušate objesiti rublje, skuhati ručak ili duboko disati, bebi se to vjerojatno neće svidjeti. 
 
Danas vam donosimo popis najčudnijih stvarčica koje će mame naučiti raditi jednom rukom i dati vam do znanja zašto sve mame male djece imaju tako lijepe mišiće ruku:
 
1. Odlazak na toalet
Čak ako i dospijete tamo sami, za nekoliko sekundi će vam se dijete vješati oko vrata prije nego uspijete odjenuti se. Oblačenje i pranje ruku jedna po jedna mačji su kašalj za svaku mamu.
 
2. Izrada lazanja
Bez prskanja, lomljenja kore ili bilo kakve nezgode, samo mame znaju napraviti lazanje jednom drugom dok drugom drže dijete i paralelno obavljaju još barem dva kućanska posla.
 
3. Pisanje
Mailovi, poruke ili objave za društvenim mrežama. Možda bude malo djetetove sline na tipkovnici ili mobitelu, no gramatičkih grešaka neće biti.
 
4. Vježbanje
U teoriji mnoge vježbe izgledaju kao idealne za vježbanje s bebom, no u stvarnosti će vjerojatno sve poći po krivu. Jedina vježba koja će možda biti izvediva će biti čučnjevi i to samo zato što su bebi zabavni. 
 
5. Kupovina
Dok je beba u jednoj ruci, drugom rukom gurate kolica, grabite namirnice s polica i sve to pokušavate u rekordnom vremenu kako bi što prije bili kod kuće. 
 
6. Spavanje
Samo mame su u stanju spavati i potpuno svjesno držati bebu u naručju. Dok je dio vas svjestan svakog bebinog pokreta, drugi dio pokušava barem malo odmoriti.
 
7. Tuširanje
Ovo je zapravo glavni razlog zašto mame često preskaču depilaciju i stavljanje maske na kosu. Zajedničko tuširanje s malim djetetom za sobom povlači mnogo dodatih zavrzlama i ne ostavlja vam prostora za normalno presvlačenje i sušenje kose.
 
8. Šminkanje
Tek kada postanete majka shvatit ćete koliko ste bespotrebno vremena gubili na šminkanje, kada doista možete lijepo izgledati i uz dvominutno šminkanje jednom rukom.

Pročitajte više