Ovo tate rade drugačije, ne nužno i pogrešno!

Foto: Shutterstock

ŽENE su mnogo pedantnije kada je u pitanju dom i obitelj, no to ne znači da očevi sve rade pogrešno, iako nam se ponekad tako čini. Jednostavno drugačije gledaju na svijet, najčešće mnogo opuštenije i s manje stresa. Pokušajte to gledati iz perspektive da oni imaju svoja rješenja problema.

Ako bi vi to učinili drugačije, nema veze, dok god se problemi rješavaju i posao obavlja. Kompromis je, na kraju krajeva, ključ uspjeha svih međuljudskih odnosa, zar ne?

Ako imate djevojčicu, primijetit ćete da tata vjerojatno prvo okupa dijete, pa na kraju krene s pranjem kose. Iako je želja za prigovorom velika, sjetite se, dok je dijete okupano i sretno, zadatak je izvršen.

Mnogo toga nam se čini da rade naopako, a nikada se ne zapitamo kako možemo znati da mi nismo naopako? Možda je smirenost i njihov način mnogo bolji od živciranja i pretjerane pedantnosti. Ako prigovarate na svaki tatin postupak koji bi vi učinili drugačije muškarac bi mogao izgubiti motivaciju da vam nastavi pomagati.

Ako ste jedna od onih sretnica čiji partner puni i uključuje perilicu posuđa, prešutite pogrešno slaganje koje će vas vjerojatno živcirati. Vjerojatno će primijetiti i sam da posuđe ne izlazi čisto, pa će shvatiti da ipak ima istine u vašoj teoriji. Ako to shvati sam, promijenit će, ako mu 10 puta ponovite da to radi pogrešno, odustat će.

Umjesto čitanja priče tate vole zamijeniti vrijeme prije spavanja nekom zanimljivom i aktivnijom igrom. Kada shvate da će dijete tako razbuditi, pa će probdjeti s njime pola noći, shvatit će koja je poanta umirujućeg pričanja priča u krevetu. Ili će mu igra biti toliko zanimljiva da će svaku večer izmoriti dijete, pa će ljepše spavati.

Odlazak u kupovinu uvijek rezultira popuštanjem i kupovinom nove igračke s kojom će se više igrati tata nego dijete? Dajte tati vremena, kada se prvi put nađe u situaciji da dijete plače u trgovini jer mu ne želi kupiti neku besmislicu, znači će o čemu ste pričali.

Kada gledate tatu kako oblači dijete padne vam mrak na oči? Ako je dijete na kraju ipak odjeveno i prihvatljivo izgleda, poštedite tatu savjeta. Vježbom možda jednog dana dođe do savršenstva.

Većinu toga očevi vole začiniti zabavom. Djeci će to sigurno biti mnogo zanimljivije od mamine pedantnosti, ali tajna svih majki je da ipak na kraju sve ipak bude po njihovom.

Pročitajte više