Panna cotta od vanilije

Foto: Shutterstock 

OVAJ lagan i ukusan desert jednostavan je za pripremu, a oduševit će vas izgledom i okusom.


Sastojci:
 
3 lista želatine
250 ml mlijeka
250 ml vrhnja
1 štapić vanilije
25 g šećera

Za umak:
 
175 g šećera
175 ml vode
malo likera od višnje
350 g malina
 
Namočite listiće želatine u hladnu vodu dok ne omekšaju. U posudi pomiješajte mlijeko, vrhnje, šećer i štapić od vanilije i stavite na vatru da zakuha. Kada provre, izvadite štapić vanilije, maknite s vatre i u smjesu dodajte listiće želatine. Miješajte dok se želatina ne rastopi. Smjesu izlijte u kalupe i ostavite da se ohladi.
 
Za umak stavite šećer, vodu i liker u posudu i zakuhajte do vrenja. Smanjite vatru i miješajte dok se šećer ne rastopi. Maknite posudu s vatre i dodajte u nju polovicu malina. Štapnim mikserom miksajte dok smjesa ne postane glatka. Procijedite smjesu i dodajte ostatak malina. 
 
Kod posluživanja stavite panna cottu na tanjur i prelijte umakom. Ukrasite listićima mente i pospite s malo šećera u prahu.

Pročitajte više