Probudite kreativnost: Prijavite se na niz besplatnih radionica Udruge 3L

Foto: Udruga 3L

UDRUGA 3L poziva vas da subotama u srpnju i kolovozu sudjelujete na besplatnim radionicama za obitelj u Arena Centru u Zagrebu. Želite li se igrati rukama i pritom naučiti raznolike vještine dođite na dvosatne radionice od 11 sati na prvi kat u Arena Centru (zapadni dio). U pripremi su četiri radionice za obitelj, uključujući mlade.

Moj trenutak: Skriveno blago radionica je za obitelj kojom otkrivamo drugo lice. U svakome od nas, u svakom biću, ali i u svakoj stvari, elementu i materijalu postoji skriveni potencijal. Trebate ga otkriti i iznijeti na vidjelo. Želite li to činiti kroz igru dođite u subotu 19.7., 26.7, 16.8. i 23.8. u 11 sati na prvi kat Arena Centra (zapadni dio).

U subotu, 19.7., personalizirat ćete drvene kutijice decoupage tehnikom. Hoće li to biti vaša škrinjica za blago ili nešto drugo sami ćete odlučiti. Koristit ćete raznolike motive sa salveta. Možete donijeti i salvete po vlastitom izboru.

U subotu, 26.7., igrat ćete se transfer tehnikom.
Prenosit ćete isprinte raznolikih uzoraka. Voditeljice će pripremiti grafičke i prirodne uzorke zlatnog reza, zlatne spirale, cvijeta života i sl. Želite li donijeti vlastiti uzorak svakako im se obratite za detalje.

U subotu, 16.8., možete bolje upoznati sezonsko vrtno povrće. Koji se oblik, boja, miris, okus skriva u pojedinom povrću te kako izgleda stabljika, korijen, cvijet ili sjeme zabilježit ćete crtežom i bilješkama. Voditeljice iz udruge 3L donijet će uzorke tek ubranog povrća s vlastitih organskih vrtova. Možda i vi želite donijeti organski uzgojeno povrće iz vašeg vrta?

U subotu, 23.8., otkrit ćemo drugo lice odbačenih staklenki. Moći ćete ih pretvoriti u vazu, svijećnjak ili im jednostavno dati novo lice i ponovno ih koristiti. I opet možete donijeti svoju staklenku odabrane veličine i oblika.

Radionice traju dva sata, a broj mjesta je ograničen. Želite li rezervirati mjesto za članove vaše obitelji koji će aktivno sudjelovati prijavite se na kontakt@slatkikosecer.com. Sve što izradite možete odnijeti kućama ili donirati udruzi. Udruga 3L svakog korisnika daruje brošurom/bojankom "Dijete kao i ti". Zbog moguće promjene termina održavanja radionica kao i najave novih, pratite internetske i društvene stranice udruge 3L i Arena Centra.

Tijekom lipnja udruga 3L održala je dvije radionice Moj trenutak: Od vune do cvijeta tijekom kojih su izrađivali raznolike uzorke od nepredene vune hrvatskog podrijetla, od formi cvijeća do autića i podložaka/slika. Kako je bilo na održanim radionicama možete pogledati u galeriji.

Pročitajte više