Psić vam se čini kao idealan poklon djetetu za Božić? Razmislite još jednom!

Foto: Shutterstock

KUPOVINA kućnog ljubimca djetetu za Božić čini vam se kao odlična ideja? Razmislite još jednom! Donosimo vam čak 10 razloga zašto to možda nije najbolja odluka.

Udomljavanje psića iz azila mnogo je bolja opcija od kupovine psa. Osobito u blagdansko doma kada se ljudi vole hvaliti svojom humanošću.

Posjedovanje psa je velika obaveza koja ne traje godinu- dvije, već više od deset godina. Ne očekujte od djeteta da preuzme svu odgovornost jer ćete se razočarati.

Provjerite je li netko od ukućana možda alergičan na pseću dlaku.

Psi nisu jeftini. Imajte na umu da odlasci veterinaru kada se pas razboli zahtijevaju i vrijeme i izvjesnu količinu novca.

Pokušajte s plišanom igračkom. Koliko god suludo zvuči, svi bi prije nabavke kućnog ljubimca trebali barem nekoliko tjedana vježbati. Svog plišanog ljubimca redovito kupajte, vodite u šetnju i igrajte se s njime. Nemate vremena za to? U tom slučaju vjerojatno nećete imati vremena ni za pravog psa.

Kasnovečernje šetnje, bez obzira je li vani toplo, hladno, pada li kiša ili snijeg moraju postati vaša svakodnevica.

Razmislite tko bi čuvao psa kada ste na odmoru? Jeste li spremni povesti psa s vama na odmor?

Ako još uvijek smatrate da ste spremni za psa, odaberite psa koji odgovara vašem prostoru. Iako veliki psi mogu živjeti u malim prostorima, oni to ne zaslužuju jer im je potrebno više prostora za igru i trčanje.

Ako živite u unajmljenom stanu ili kući, imajte na umu da morate razgovarati a vlasnikom dopušta li kućne ljubimce.

Proučite kakve je naravi pasmina koju udomljavate. Na ovo je osobito bitno obratiti pažnju ako imate malu bebu u svom domu.

Pročitajte više