Raffaello kuglice

Foto: Shutterstock

OVE KUGLICE su izuzetno hranjive, lako se pripremaju bez termičke obrade, a okusom i izgledom su poput Raffaella. Djeca će uživati i u pripremi i degustaciji.

Sastojci:

2 šalice badema

1 žlica tamnog agavinog sirupa

1 limun

2 žličice bourbon vanilije

¼ šalice omekšalog kokosovog maslaca

mrvice kokosa za uvaljati kuglice

komadići raznih orašastih plodova

Priprema:

Bademe prije upotrebe pripremite tako da ih namočite u vodi preko noći i zatim mokre ogulite. Organski uzgojene neobrađene bademe lako ćete oguliti istiskivajući ih iz kore. Ovim postupkom dobit ćete najviše nutrijenata, bademovo brašno bijele boje te najfiniji okus i teksturu no taj korak probno možete i preskočiti.

Bademe stavite u blender i dobro izradite s vodom u omjeru  1:1 do 1:3 za ukusno mlijeko. Dobivenu tekućinu dobro procijedite kroz vrećicu za mlijeko, gazu ili slično. Ovim postupkom dobit ćete bademovo mlijeko i bademovo brašno.

Bademovo brašno prebacite u posudu u kojoj ćete umijesiti kuglice. Da bi formirali kuglice bademovo brašno treba biti dobro iscijeđeno. Ostane li višak vode, to neće smetati okusu no ne ćete moći formirati kuglice.U tom slučaju servirajte ovaj obrok ili desert kao kremu.

Bademovom brašnu dodajte agavin sirup ili primjerice med, iscijeđeni sok cijelog limuna, vaniliju i kokosov maslac te dobro promiješajte. Formirajte kuglice i uvaljajte ih u mrvice kokosa. U kuglice možete sakriti i komadiće različitih orašastih plodova kako bi svaka kuglica bila iznenađenje.

Dorađeno prema izvornom receptu:  Yummly.com preko David Wolfe
 

Pročitajte više