Razlozi zašto biste za putovanje s obitelji uvijek trebali pronaći vremena i malo novca!

Foto: Shutterstock
 
BEZ OBZIRA na to koliko novca imali, odnosno ne imali, nakon blagdana, uvijek se s vrlo malo novca može organizirati pravo obiteljsko druženje. Prema vašim mogućnosti, priuštite si barem jednodnevni izlet s obitelji. Donosimo razloge zašto je to uvijek dobro za cijelu obitelj:
 
Djeca će se u drugačijem okruženju susresti s nekim novim običajima, narječjima, upoznati nove ljude i postati bolje osobe. Upoznavanjem različitosti svi postajemo tolerantniji, imamo više razumijevanja za druge i učimo poštovati različitosti.
 
Ne morate daleko, već šetnja gradom može postati prava avantura ako počnete obraćati pažnju na građevine i ljude koje obično ignorirate. 
 
Bez obzira koliko puta ste bili negdje, ako promijenite perspektivu, doživljaj će biti potpuno drugačiji svakog puta.
 
Učite djecu o povijesti vašeg grada. Predočite im protekle događaje na maštovit prikaz, pa će cijeloj obitelji povijest postati mnogo zanimljivija.
 
Dobra volja i malo mašte omogućit će vam i da uslikate uzbudljive obiteljske fotografije koje će vas još godinama nakon toga uveseljavati.
 
Ako imate mogućnost otići na udaljenija mjesta, djeca će tako imati mogućnost upoznati se s novim jezikom i različitostima. Osim toga, u inozemstvu će se djeca manje služiti mobilnim uređajem zbog viših cijena usluga u roamingu, pa će više vremena posvećivati obitelji.

Pročitajte više