Svjetske igre "Djeca pobjednici"

Foto: winnersgames.ru
 
ŠESTU godinu za redom održane su Svjetske igre "Djeca pobjednici" i to od 25. do 29. lipnja u Moskvi. Igre su okupile više od 400 djece u dobi između sedam i sedamnaest godina iz čak petnaest zemalja.
Svoj ovoj djeci zajedničko je jedno: velika životna bitna koju su dobili, pobjeda nad malignom bolešću. 
 
Djeca koja su završila s liječenjem sudjelovala su u igrama poput šaha, stolnog tenisa, plivanja, streljaštva, malog nogometa i trčanja i tako pokazala cijelom svijetu da ih ništa ne može omesti da budu pravi pobjednici.
 
 
Cilj organizacije Svjetskih igara "Djeca pobjednici" jest svakako upozoriti na svakodnevne probleme dječje onkologije, ali i dati vjetar u leđa onima koji se trenutno bore i dokazati im da maligna bolest nije nužno neizlječiva. Isto tako, mališanima koji su bolest pobijedili na ovaj način se daje dodatno ohrabrenje i jača samopouzdanje kako bi se doprinijelo boljoj kvaliteti života nakon liječenja, ali i osnaživanju djece koja su još uvijek u procesu borbe s bolešću. 
 
Na ovogodišnjim Svjetskim igrama sudjelovalo je osmero mališana iz Hrvatske koji su tamo završili zahvaljujući Krijesnici, udruzi za pomoć djeci i oboljelima suočenim s malignim bolestima. 
 
Tim hrvatskih mališana i njihovih roditelja sudjelovao je na Svjetskim igrama pod sloganom "Malo svjetlo nade", a u domovinu su se vratili s dvije zlatne i tri brončane medalje.
 
Čestitamo malenim pobjednicima!

Pročitajte više