Zabavite djecu dok odmarate na kauču!

Foto: Shutterstock
 
AKO STE umorni i samo vam treba da legnete, a mališani su raspoloženi za igru i poprilično uporni, spustite se na pod i ležeći se zabavite. Donosimo vam iskustva roditelja koji su našli način kako se igrati i odmarati u isto vrijeme!
 
"Kad je sinu dosadno, pravimo se da piše pismo. Na laptopu mu otvorim prazan dokument, a on se igra s bojom slova, vrstom fonta ili crta u nekom programu. Ja sjedim sa strane i divim se!" - poručuje mama Jasmina.
 
" Moja malena moli da ja legnem na trbuh, a ona mi stavlja jednu po jednu igračku na leđa i ja moram pogoditi o kojoj igrački se radi. Savršen način da se dijete igra,a aj odmaram. " - kaže mama Kristina.
 
Tata Ivan poručuje kako njegov mališan obožava loviti loptu, dok je roditelju dovoljno sjediti na podu i bacati, dijete se mora pomučiti!
 
Mnogo je jednostavnih načina kako možete potaknuti dijete da vas zabavlja. Napravite jednostavan šator s plahtom i jastucima i glumite da ste na kampiranju.  
 
Pokazujte na predmete u vašem domu, a dijete mora izgovoriti na što ste mislili.
 
Potaknite dijete da vam ispriča priču prije spavanja. Mogli bi se iznenaditi koliko mališani imaju bujnu maštu.
 
Igrajte se liječnika. Dok bi kao bolesnik morate nepomično ležati, dijete će vas liječiti.
 
Ako je vaša djevojčica oduševljena uljepšavanjem neka vas češlja i maže vam ruke kremom.
 
Ako vaš mališan poznajte slova, neka ih prstom ispisuje na vašim leđima, a vi pogađajte pojedina slova ili cijele riječi. Osim što dijete tako vježba naučeno, vi ćete dobiti besplatnu masažu.

Pročitajte više