A da ove godine ukradete djeci Uskrs?

Foto: Pinterest

SVAKE godine sve gore - Uskrs je odjednom postao Božić broj dva, bombardiraju nas sa svih strana i odjednom se i za Uskrs moramo baviti umjetničkim radovima, slagati gnijezda, praviti zečiće, bojati jaja, kuhati na veliko, čistiti na još veće, jer očekuju svi, a najviše djeca. Gomilu ručno rađenih dekoracija u kojima će oni sudjelovati svojim "malo radim malo ne, ali tu sam i trebat ćeš me poslije dobro oprati". 
 
Gnijezda svake godine moraju biti sve veća i šarenija i originalnija i velika kako bi unutra mogli stati i jaja i čokolade i skuteri i avioni, i to ne plastični već oni pravi jer eto, baš su si to poželjeli. I nitko ne pita mamu koliko ona vremena i novaca za to uopće ima - to nije važno jer na Pinterestu to ionako izgleda sve piece of cake gotovo za minutu-dvije koliko traje video. A sve potrebne sitnice ionako imate kod kuće (ako živite u dućanu s DIY stvarčicama.) Stvarno. Pa tko još nema slamu, savršene grančice, gumbiće, šljokice, glitere u svim bojama u obaveznom kućnom priboru. Doista! 
 
Eh, da je mami jedan Pinterest kod kuće koji će čarobnim štapićem učiniti sve ono što smo poželjeli jer i mama ima želja, ideja, volje pogotovo, ali kad taj dan ima samo 24 sata, a ruke uopće ne slušaju kao one tete na video klipovima. 
 
Pa da stoga onda malo ipak ukradete djeci taj Uskrs jer ionako djeca očekuju tek kada im obećate - pa onda skratite obećanje i pružite im jedan staromodni Uskrs kakvog ste imale i vi. Gnijezdo - nabrana trava s malo cvijeća, složena u kutu doma i voila - gotovo! Zečiće izvucite stare ako imate, ako nemate, zavirite u kutije s dječjim igračkama - možda se tamo krije pokoji. Pile, kokica, zeko - sve su to simboli koji će dobro doći kao dekoracija. 


 
A jaja? Možete biti mama kojoj će zeko šapnuti da jaja morate ofarbati baš onda kada djeca spavaju, ili ako baš ne želite biti takav uskrsni Grinch nabavite koje plastično ili ono od stiropora, oboružajte klince flomićima i pastelama i neka šaraju bez bojazni da će se jaja raspuknuti i da će boja završiti na svim platnenim površinama u stanu. Nepovratno obojena, naravno! 
 
Uživajte u Uskrsu na jednostavan način, djeca će se ionako najviše veseliti kada smažu dva tri čokoladna zeca iz celofana, kada razbiju jaje-dva i kada se omotaju oko vas na cijeli dan kao kruh omotan oko šunkice. To im nemojte ukrasti jer to je blagdan, a ne ona strka koju si namećemo prije njega. 
 
A ako baš morate udružiti snage u nekoj zabavnoj jajastoj kućnoj radinosti, uskoro donosimo savjet-dva kako ove godine jaja pobojati malo drugačije. 

 

Pročitajte više