Ako imate kćer, odvojite tri minute za ovaj video - zbog njene dobrobiti

BEZ OBZIRA kako se vaše dijete zove, koliko ima godina i u kojem dijelu svijeta živite, ovaj kratki video napravljen je za sve cure ovog svijeta jer iako i mi i naše curice znamo za što smo sve sposobne, znamo da su curice itekako pametne, kreativne i brze - nažalost, biti žensko u današnjem svijetu nije baš uvijek lako. Jer postoje stvari koje malene curice još uvijek ne znaju, stvari koje ni odrasle žene ne mogu pojmiti, često se ni pomiriti s tim, ali realno - to je tako. 
Naše curice, baš kao i petogodišnja Ellie iz ovog videa, znaju mnogo toga - kako oprati zube, obuti se i odjenuti, zna čitati priče, zna kako "spasiti svijet". Ona zna da je pametna, brza i jaka, zna da nitko nije kao ona, ali isto tako ona još uvijek ne zna da su njene mogućnost kao djevojčice možda već unaprijed limitirane. 
 
Ona ne zna neke činjenice o svijetu u kojem živimo. Ona ne zna... 

- da je tek 11 posto žena koje se bave inženjerstvom, a samo petinu čelnika u svijetu čine žene

- da primjerice u Njujorškom Metropolitan Museumu tek pet posto umjetnika koji su tamo izlagali svoje radove čine žene

- da djevojčice u srednjoj školi imaju znatno bolje ocjene iz područja znanosti, ali su ujedno i puno manje sigurne u svoje znanje od dječaka 

- da je u dobi od 11 godina već 30 posto djevojčica bilo na nekoj dijeti 

- da je gotovo 60 posto djevojčica tijekom svog života odustalo od nečega u čemu su uživale samo zato što im se nije sviđalo kako pritom izgledaju

 
Dobra stvar za sada je ta, što djevojčice još nisu svjesne svih ovih činjenica i moguće da mnoge od njih nikada neće ni postati toga svjesne, ali ako znamo kako svijet funkcionira, dajmo šansu djevojčicama da jednog dana imaju iste mogućnosti. 

Video je napravljen kao reklama novom magazinu za djevojke, Kazoo, čiji će prvi broj izići na ljeto, a cilj mu je, prije svega, podsjetiti roditelje da u ovom promjenjivom svijetu u kojem živimo svaka djevojčica ima bezbrojne mogućnosti ali im moramo osigurati da do njih mogu i doći. 

 

Pročitajte više