Ako ste se udale s ovoliko godina, veće su šanse da vam brak bude sretan

Foto: Instagram

AKO vas je ikada zanimalo postoji li neka idealna dob za stupanje u brak, a da on doživi sretnu starost, dobili smo odgovor.

Prije se smatralo da oni koji kasnije uđu u braku imaju veće šanse isti i zadržati, no sad su brojke ipak malo egzaktnije.

Stručnjaci koji su se bavili ovim pitanjima prikupljali su podatke s raznih strana svijeta te došli do zaključka kako najveće šanse, da barem prvih pet godina braka bude izuzetno sretno te da veza opstane još dugo nakon toga, imaju oni koju su sudbonosno "da" rekli u dobi između 28. i 32. godine života.

Tad su ljudi očito najspremniji i najzreliji za odnos u koji žele ulagati i za koji žele da opstane, bez premišljanja, dilema i želje za bijegom.

>>7. godina uopće nije krizna, puno je gora ova obljetnica<<

Za razliku od njih, najveće šanse za razvod u prvim godinama braka, a šanse se povećavaju za 5 posto sa svakom sljedećom godinom, imaju parovi koji su oženili vrlo rano, u adolescentskoj dobi i ranim 20-ima, kao i oni koji su se za brak konačno odlučili tek nakon što su napunili 45 godina.

Možda biste rekli da su stariji od 40. godina ujedno i zreliji za bračne kompromise, no čini se da to nije tako jer, vjeruje se, da su imali predispozicije za uspješnu vezu i brak u 30-ima, tad bi to, u tim godinama sigurno već imali. Ovako je želja za kompromisima već polako počela slabjeti. 

Pročitajte više