Autističan tinejdžer uočio problem sa susjedinim autom pa joj ostavio dirljivu poruku

TINEJDŽER Matthew Checksfield svojom je gestom osvojio mnoge. Naime, ovaj 14-godišnjak s autizmom iznenadio je svoju susjedu porukom, novim naplatkom i uputama za njegovo postavljanje. 

"Veliko hvala Matthewu, nastavi raditi ono što radiš", napisao je na Redditu čovjek koji je objavio fotografiju poruke koja je dočekala njegovu majku.

U poruci je pisalo: "Zdravo! Zovem se Matthew, imam 14 godina i volim sve vezano za automobile, posebno kotače i naplatke. Također imam autizam, što mi omogućuje da primijetim i zapamtim detalje i lako uočim razliku između naplatka i modela automobila na koji pristaje. Imam kolekciju naplataka koje pronalazim u grmljima, na parkiralištima, itd.", napisao je tinejdžer te otkrio da ih potom opere, očisti i provjeri jesu li kompletni.

"Spremim ih u svoju kolekciju, ali ipak mi je najdraže dati ih ljudima kojima nedostaju", nastavio je. 

Matthew je uočio da njegovoj susjedi nedostaje naplatak koji srećom ima u svojoj kolekciji.

"Roditelji su mi pomogli da vam ga ostavim, s nekim vezicama, ako se odlučite staviti ga na svoj automobil. Nadam se da vam se sviđa", zaključio je, a njegovi su roditelji dodali i napomenu da nije riječ o prevari, kao i da su dijelove upakirali noseći masku i rukavice zbog pandemije koronavirusa. 

Gesta je oduševila ljude koji su pohvalili trud tinejdžera. 

"Svijet treba više ljudi poput Matthewa", jedan je od brojnih komentara. 

Pročitajte više