Beba je rođena s rijetkim palcem u obliku srca

Amerikanka Sarah Wilson iznenadila je liječnike kada je rodila zdravog dječaka s palcem u obliku srca. Dječak je rođen carskim rezom u 36. tjednu trudnoće, a tijekom prvog pregleda sve je iznenadio izgled njegovog palca.

"Doktori su mi rekli da nisu vidjeli ovakav slučaj u svojoj karijeri", kaže Wilson.

Polidaktilija, klinički izraz kada se beba rodi s jednim ili više dodatnih prstiju, relativno je česta. Prema studiji objavljenoj u časopisu Frontiers in Genetics, istraživanje sugerira da se polidaktilija javlja u prosjeku kod 1.6 do 10.7 beba na svakih 1000 rođenih i dva puta je vjerojatnije da će se pojaviti kod muškaraca nego kod žena. Također se smatra da je posljedica genetike. Međutim, u ovom slučaju posebnost je izgled palca dječaka.

My newborn son was born with a heart shaped thumb
byu/sarahfoxy11 inmildlyinteresting

Wilson dodaje da već ima rezerviran termin u lokalnoj dječjoj bolnici, gdje će liječnici pokušati utvrditi kako su kosti u palcu bebe povezane.

"Pedijatar mi je rekao da su jako zainteresirani za rendgenske snimke budući da rijetko vide ovu varijaciju polidaktilije", napominje Wilson.

Također ističe da još ne zna hoće li biti potrebna kirurška intervencija na palcu dječaka. To ovisi o mišljenju liječnika.

Pročitajte više