Blizanci kojima su razdvojene glave bit će, čini se, u redu!

Foto: Facebook

"13 mjeseci sanjala sam o ovom trenutku, da držim svoje blizance u naručju, jednog po jednog. Trenutno mogu držati samo Jadona koji se malo bolje oporavlja, ali nadam se za koji dan da ću isto ovako moći pomaziti i mog malog, hrabrog Aniasa.", napisala je to mama Nicole McDonald čiji su 13 mjesečni blizanci 15. listopada bili podvrgnuti opsežnoj operaciji razdvajanja njihovih glavica s obzirom da su rođeni kao sijamski blizanci kojima život donedavno baš i nije bio bajan. Nisu bile bajne ni prognoze da su se roditelji slučajno odlučili ne podvrći ih ovoj teškoj i neizvjesnoj operaciji.

Naime, kako smo već pisali o ovim malim hrabrim borcima - procjenjuje se da čak 80 posto djece rođene sa spojenim glavama ne dočeka drugi rođendan što je cijelo vrijeme bila nit vodilja zbog koje su se na prvom mjestu roditelji uopće i odlučili na nju.

"Naravno da smo sve ove mjesece od njihovog rođenja potajno sanjali o tome da ih primimo u naručje kako to mogu napraviti svi drugi roditelji i sada nam se djelić tog sna konačno počeo ostvarivati.", objavili su roditelji, a njihovu su poruku prenijeli brojni američki mediji koji prate ovaj slučaj te baš kao i mi s nestrpljenjem očekuju pozitivan ishod. 

"Oko moje smeđe, jedva sam čekala da otvoriš svoje oči i pogledaš me s tim svojim sjajem u oku", napisala je pod fotografijom nakon prvog buđenja malenog Jadona. 

Operacija je inače trajala 27 sati, zasad je ocijenjena kao vrlo uspješna, no kako malenima tek predstoji dug i težak oporavak, mama i tata još uvijek s figom u džepu čekaju da se njihov veliki san u potpunosti ostvari.

Ali vijest da se barem jedan od njih počeo dobro oporavljati zaista je velika vijest i zato što smo već pratili priču malenog Jadona i Aniasa, i mi smo odahnuli od sreće.

Mama Nicole nije mogla suspregnuti svoje suze kada su dozvolili da Jadona nježno primi u naručje i potiho uživa nadajući se da će sve proteći kako treba. Ma koliko god oporavak trajao. 

Što se pak Anisa tiče, njegov oporavak teče nešto sporije pa se liječnici još uvijek boje izvaditi ga iz trenutno najsigurnijeg okruženja - njegovog bolničkog krevetića.

Priču o malenim blizancima snimila je i ekipa CNN-a, a njihov oporavak prati doslovno cijela Amerika.

Ovo je priča o operaciji:

Pročitajte više