Blogerica priznala: "Ne vjerujem da drugo dijete mogu voljeti jednako kao prvo"

Foto: Instagram

BLOGERICA Louise Pentland odlučila je progovoriti o temi o kojoj mnoge majke šute, najčešće zato što se srame i boje priznati vlastite osjećaje i razmišljanja.

Na Instagramu je objavila vlastitu fotografiju iz trudnoće na kojoj pozira s prvim djetetom te je s obožavateljima podijelila strahove s kojima se tada suočavala. Pogađate, najviše ju je brinula činjenica da drugo dijete neće moći voljeti jednako kao prvo.

"Nisam željela o tome puno pričati jer sam se osjećala kao da trudnice trebaju odmah obasipati ljubavlju bebu koja raste u njihovom trbuhu, a ja sam se još uvijek svega bojala. Srećom, srce majke je poprilično cool stvar jer se s dolaskom drugog djeteta ono ne dijeli na pola, nego se umnožava", napisala je blogerica te dodala kako će se većina majki vjerojatno u nekom trenutku osjećati loše zbog takvih misli, ali će ih sasvim sigurno vlastito srce iznenaditi.

Ubrzo su se javile i druge žene sa sličnim iskustvima.

"Mrzila sam trudnoću, nisam osjećala nikakvu povezanost s djetetom i nisam se usudila to reći naglas. Bila sam nevjerojatno zahvalna što sam trudna, bila je to beba koju smo toliko dugo pokušavali dobiti, ali tek u trenutku kad sam je stavila na grudi, moj se svijet potpuno promijenio", napisala je jedna korisnica Instagrama te dodala kako je tada shvatila da nikada prije nije ništa voljela poput svog djeteta.

Što misli o ovoj temi, otkrila je i jedna majka koja se suočila s već nekoliko pobačaja.

"Osjećam se vrlo slično. Imam šestogodišnju djevojčicu i nakon nekoliko spontanih pobačaja, napokon sam trudna deset tjedana. Imam mnogo strahova. Teško je zamisliti da volim nekoga kao što volim svoju kćer. Znam da će se to dogoditi, ali trenutno mi je to teško zamisliti", napisala je.

Pročitajte više