Bolničarka otkriva što roditelji prvo trebaju napraviti kada se njihovo dijete izgubi

BOLNIČARKA i majka troje djece Nikki Jurcutz na svome službenom Instagram profilu pod nazivom Tiny Hearts Education redovito objavljuje savjete za roditelje, ali i upozorenja od kojih se mnoga tiču sigurnosti djece. Nedavno je tako objavila video u kojem je objasnila gdje bi roditelji trebali najprije potražiti dijete kako bi spriječili kobne posljedice. Naime, svima nama se barem jednom dogodilo da u jednom trenutku nismo mogli pronaći dijete, pogotovo kod kuće.

''Ako ne možete pronaći svoje dijete, želim da prvo provjerite ova tri mjesta. Vrijeme je u ovom slučaju ključno, što znači da što je vaše dijete tamo duže, to je veći rizik da mu se dogodi nešto potencijalno opasno. Zbog toga su ovo mjesta koja ćete prvo provjeriti. Prvo mjesto je automobil. Naime, temperatura u automobilu može brzo porasti, a djeca ostavljena u autu mogu se pregrijati što može rezultirati smrtonosnim posljedicama'', objašnjava Jurcutz.

''Drugo mjesto su sve vodene površine kao što su kada, bazen, pa čak i kante napunjene vodom. Dovoljno je samo nekoliko centimetara vode i 20 sekundi da se djeca utope. Posljednje mjesto je cesta. Uvijek se zapitajte je li vaše dijete moglo odlutati na cestu. Vozači u automobilima možda neće uvijek moći vidjeti vaše dijete, posebno ako je malo i to može biti vrlo opasno'', dodala je u opisu snimke koja je u kratkom vremenu postala viralna.

Pročitajte više