Bračna savjetnica: Ako vaš partner radi ovih šest stvari, bezuvjetno vas voli

Foto: Pexels

Ljubav je ponekad komplicirana, ali i lijepa stvar. Ipak, važno je razlikovati bezuvjetnu od uvjetne. Srećom, bračna i obiteljska savjetnica, Tina Fey, podijelila je nekoliko savjeta.

"Provela sam godine proučavajući ljubav i mogu vam reći da psihologija nudi neke prilično fascinantne uvide. Bezuvjetna ljubav ne odnosi se samo na velike geste ili ekstravagantne darove; često su male stvari te koje iskreno pokazuju koliko je vašem partneru stalo do vas", kaže Fey za Hack Spirit. Izdvojila je šest znakova da vas vaš partner bezuvjetno voli.

1. Sluša vas.

Slušanje se može činiti kao jednostavna stvar, ali to je jedan od značajnih znakova bezuvjetne ljubavi, tvrdi savjetnica. "Kada vas vaš partner sluša, on ne čeka samo svoj red da govori, on je s vama u tom trenutku, potpuno angažiran i prisutan. Cijeni ono što imate za reći i želi vas bolje razumjeti", istaknula je.

2. Prihvaća vas - mane i sve.

Bezuvjetna ljubav nije u pronalaženju savršene osobe, već u tome da nesavršenu osobu vidimo savršeno.
Fey tvrdi: "Ovo je jasan znak bezuvjetne ljubavi. Kad vas vaš partner voli bezuvjetno, prihvaća vas onakvima kakvi jeste. Ne pokušava vas promijeniti ili oblikovati u svoju ideju savršenog partnera."

3. Podržava vaše snove.

"Uvijek sam čvrsto vjerovala u ideju da, kad nekoga voliš bezuvjetno, podržavaš njegove snove, čak i ako se čine nedostižnima. Tako izgleda bezuvjetna ljubav. Radi se o tome da jedno drugom budemo najveći obožavatelj i navijačica. Riječ je o podržavanju međusobnih snova i težnji, bez obzira koliko veliki ili mali bili", naglašava Fey.

4. Žrtvuje se za vas.

Bezuvjetna ljubav često uključuje nesebičnost i spremnost na žrtve. Ipak, žrtve ne moraju uvijek biti velike geste, napominje savjetnica.

"One mogu biti jednostavne poput kompromisa oko izbora filma ili odustajanja od noćnog izlaska s prijateljima kako bi se brinuli o vama kad ste bolesni. Ako je vaš partner spreman na žrtvu za vašu sreću, čak i kada mu to nije zgodno, to je snažan znak da je njegova ljubav prema vama bezuvjetna", pojasnila je.

5. Strpljiv je s vama.

Strpljenje je vrlina koju ne posjeduje svatko, ali je ključna u vezi. Fey objašnjava: "Ako vaš partner može pokazati strpljenje s vama, čak i u trenucima frustracije, to je dokaz njegove bezuvjetne ljubavi prema vama. Razumije da ljubav nije uvijek laka ili zgodna. Zahtijeva strpljenje i ustrajnost."

6.Oprašta vam.

Nitko nije savršen. Svi griješimo, a ponekad te pogreške mogu povrijediti ljude koje volimo.

"Ipak, bezuvjetna ljubav znači oprost. To znači moći reći "opraštam ti" i to stvarno misliti, čak i kada je povrijeđenost duboka. Bezuvjetna ljubav ne zamjera niti spominje pogreške iz prošlosti u svakoj svađi. Shvaća da su ljudi sposobni pogriješiti te odlučuje oprostiti i krenuti naprijed", zaključila je Fey.

Pročitajte više