Buduća mama optužila prijateljicu da joj je dala nehuman poklon za dijete

Foto: Shutterstock

PONEKAD je teško odlučiti što kupiti nekome kad ste pozvani na zabavu darivanja djeteta, inače običaj koji se naveliko prakticira u Americi, dok je žena još trudna i prikuplja sve dodatke koji bi joj mogli zatrebati kad beba dođe na svijet. U Hrvatskoj se to prakticira u periodu nakon što se beba rodi, pa najčešće do djetetovog prvog rođendana, ali princip je vrlo sličan.

Obitelj i prijatelji stoga su došli kod budućih roditelja, kako stoji u objavi korisnice Claire na Redditu, a stvari se nisu odvile u najboljem tonu. Naime, Claire je svojoj prijateljici Shei uručila poklon koji ova nije odmah otvorila. Claire je na njega potrošila sav novac koji je mogla izdvojiti za tu prigodu i svim se srcem nadala da će Shea to cijeniti i da će joj se poklon svidjeti.

Popis želja sadržavao je preskupe stvari

Naime, Shea je imala popis koji je uručila svojim prijateljima i rodbini, a na kojem su bile naznačene sve stvari koje bi joj mogle zatrebati, nadajući se da će tako bližnjima olakšati posao odabira, a sebi osigurati da dobije ono što zbilja želi.

Potrebno je istaknuti da je Shea ekovolonterka i voli samo organske proizvode, a često sudjeluje i u raznim organizacijama pri osvještavanju javnosti i poduzimanju koraka za kontrolu klimatske krize.

Claire je bila u nevjerici kad je dobila popis stvari koje je Claire poželjela jer su sve te stvari za nju bile preskupe. "U teškoj sam situaciji s novcem i Shea to zna i ne mogu potrošiti tonu novca na drvene igračke ili organska kolica", objasnila je Claire. „Ipak, nisam htjela doći praznih ruku, pa sam se na zabavi darivanja Sheinog djeteta pojavila s darovnom karticom jednog američkog brenda i nekim super organskim sapunima koje sam kupila u američkom lancu trgovina za uređenje doma, koji je poznat po povoljnim cijenama”, napisala je Claire.

"Sve je bilo u vrećici, tako da Shea nije vidjela što sam donijela”, dalje je objasnila.

Buduća mama se razbjesnila kasnije kad je otkrila što je dobila od prijateljice

Claire je rekla da ju je Shea nazvala sljedeći dan da izrazi svoj bijes zbog poklona, rekavši da ne podržava američki brend čiju je darovnu karticu dobila. Rekla je da se radi o nehumanoj tvrtki i da je jako razočarana. Dodala je da bi preferirala da nije ništa dobila od Claire.

“Ispričala sam se, ali čini se da je povrijeđena... Ponaša se tako da je uopće ne mogu više prepoznati”, rekla je Claire. "Osjećam se užasno, ali jednostavno nisam sebi mogla priuštiti da potrošim oko 300 dolara (oko 2200 kuna) na nešto s njenog popisa kad jedva priuštim sebi tri obroka dnevno”, tužno je zaključila Claire.

Pročitajte više