Da smo barem ranije znale: Stvari za kojima (prekasno) žali svaka trudnica

Foto: 123rf

TRAJE devet dugih mjeseci i za to vrijeme većina trudnica - životari. Prvih nekoliko mjeseci trudnice savladava tipičan trudnički umor, zadnjih nekoliko mjeseci na snazi su otečene noge, bolna leđa i sve oni silni simptomi o kojima se toliko puta već pisalo. I naravno, niti je svaka trudnoća ista niti je svaka trudnica ista, no, zapitajte se, da vam se dogodi opet, biste li neke stvari promijenile? Biste li se možda malo više posvetile sebi? Biste li malo više guštali u životu umjesto da se stalno žalite na sebe, na tegobe, na muža...
 
Pitale smo stoga majke pada li im na pamet nešto za čim žale u trudnoći, što bi promijenile, odnosno čemu bi se više posvetile samo da su znale ono što znaju sada. Sada kada imaju dijete i malo je prekasno da se vrate u to blaženo stanje u kojem su brinule samo o sebi.

Ovo je top lista stvari za kojima većina trudnica doista žali, što može biti odličan naputak za sve vas drage trudnice koje upravo sada svu svoju energiju trošite u krivom smjeru. 

1. Povlačiti se u krevetu cijeli dan - doslovno. (Naravno, ovo nije baš najsretniji naputak za trudnice koje su bile ili jesu na očuvanju trudnoće). 

2. Biti sebična
 (bitch) - ovo je posljednji vlak kada možete biti apsolutno sebične i ne mariti za ničije potrebe. Ničije. 

3. Biti spontana - umjesto da se žalite na svaki plan, jer ne znate jel možete, hoće li vam biti teško/vruće/hladno, jednom kada dođe beba mogućnost da budete toliko spontane jednostavno pada u vodu. 

4. Partijanje s prijateljima - ok, možda se baš nećete moći opustiti do kraja, ali i ovo su posljednji trzajevi za narednih nekoliko godina kada možete nesmetano zaružiti s prijateljima u klubu.

>>>7 aduta koji će spasiti baš svaku trudnicu<<< 

5. Zamračiti sobu i spavati do kad vam se spava - ili se probuditi kada se već probudite, a nedugo potom produžiti san, ako treba i do podneva. 

6. Pogledati sve najnovije filmove za odrasle.
Ne, ne mislimo na porno filmove već na filmove u kojima nema animiranih likova i cmizdravih glasova, jer kada beba dođe TV programi će odjednom biti zacementirani samo na Baby TV-u.

7. Seksati se više
. Iako mnogim trudnicama u početku baš i nije do seksa, a na kraju kada nabujaju i one i hormoni, onda uglavnom muž bude taj koji se izgovara, bivše trudnice oplakuju to razdoblje i kažu "trebale smo se malo više seksati". Jer kada rodite, pa odradite babinje, pa beba počne tražiti svoje, vremena i energije za seks bit će sve manje. 


8. Seksanje na neuobičajenim lokacijama. Eh, da. Mnoge žene imaju želju iskusiti to negdje još nisu, ali kada dođe beba taj će osjećaj malo oslabjeti jer ipak "sada sam mama". I iako to baš nema veze s vezom (pretjerano), to je često baš tako, pa stoga ako je ikako moguće, začinite svoj seksualni život nekom nepoznatom lokacijom. Posebno ako još niste u visokom stupnju trudnoće.

>>>Sekusalni život u trudnoći: Da ili ne?<<<

9. Seks i nove poze.
Zanimljivo, ali mnoge bivše trudnice prilično žale baš za neometanim seksom tako da vas ne čudi što je seks zauzeo čak tri mjesta na ovoj top listi. Probajte nove poze, pogotovo ako one stare trenutno nisu baš izvedive. 

10. Provedite cijeli dan (ili više dana) sasvim same. Samoća je divna, no to nažalost shvatite tek onda kada si je više ne možete priuštiti. 

11. Lutanje bez cilja.
Pješačenje je super zdravo za trudnoću, a ako krenete na šetnju bez ideje kuda zapravo idete, tek ćete tada moći uživati u smirenoj, laganoj šetnji. Sva ona hodanja od točke A do točke B (dućana, kave...) spadaju u sferu hodanja s ciljem da nešto obavite pa samim
time hodate brže nego što bi trebale. (čak i ako ste usporene, trudite se hodati dovoljno brzo). 

12. Uživanje u omiljenim TV programima. Ako vas zanima nešto određeno, tko je tu da vam to brani? 

13. Uživanje u njezi kože, kose, noktiju. Jednom kada beba dođe ta će njega postati brzinska i usputna.

>>>FOTO Trudna sam uživam i sjajim. ma tko je to samo izmislio<<<

14. Vrijeme za kuhanje.
Kada imate puno slobodnog vremena, a trudnice (koje već nemaju djecu) imaju vremena na pretek, svaku večer možete usavršiti neko kompliciranije jelo. Ovo je pravo doba da se posvetite učenju kako biste do dolaska bebe postale prave maherice za zdrava, složena, komplicirana, jednostavna, svakakva jela. 

15. Svaka trudnica ima pravo - sjediti u tramvaju, biti prva u redu u banci, pošti, dobiti nešto na što obično nije polagalo puno pravo. Na vama je da iskoristite sve to. Možda ste već doživjele da vam se takvo pravo redovno uskraćuje (nitko vas ne pušta prve u banci), pa probajte promijeniti pristup jer ako već stanete prve, rijetko će se baš usuditi podići glas na vas. 

16. Odite na vikend s curama. Oba-vez-no! Takvo iskustvo treba baš svakoj budućoj mami!

17. Pročitajte gomilu knjiga.
Ako ste osoba za knjigu oboružajte se naslovima i čitajte koliko i kada vam odgovara jer uskoro za to više nećete imati vremena. 

18. Izletarite. Putujte.
Provodite se onako kako samo vama paše. 
 

 

Pročitajte više