Dečko u Osijeku sjeo na stolac nasred ceste i čekao jureći automobil

Foto: Facebook

VOZEĆI se osječkim ulicama u ponedjeljak, 15. kolovoza, profesor Branimir Hackenberger naišao je na zastrašujući prizor. U Stepinčevoj ulici, oko 21 sat, pred njim se nasred ceste odjednom pojavio tinejdžer koji sjedi na stolcu. Čim se Hackenbergerovo vozilo zaustavilo pred mladićem, on je ustao, uzeo stolac i ležerno odšetao s blagim osmijehom na licu. Sve je snimila fiksna kamera u automobilu pa je profesor podijelio video na Facebooku kao upozorenje.

 

"Utjecaj društvenih mreža, obijest, nepostojanje realnog sustava vrijednosti, upropašten obrazovni sustav, sve to skupa zajedno ili nešto sasvim drugo!? Više ne znam! No pogledajte što mi se dogodilo, ili bolje rečeno što se moglo dogoditi, u Osijeku u Stepinčevoj ulici oko 21 sat u ponedjeljak, 15.08.2022., čvrsto vjerujem kao posljedica svega navedenog", napisao je uz video te zamolio druge da podijele videozapis.

"Možda netko prepozna lika i neka onda obavijesti njegove roditelje o tome što im dijete čini. Je li posrijedi TikTok izazov ili nešto slično, nije važno. No ovo dijete treba hitno odgojni tretman. Osim što ugrožava svoje zdravlje i život, ugrožava i sudbinu vozača i tko zna što još", dodao je Hackenberger.

Pročitajte više