Devetogodišnja djevojčica napisala pismo upravi Disneyja. Ima samo jednu želju

Foto: Facebook

DEVETOGODIŠNJAKINJA iz Nottinghama u svom je pismu upućenom predsjedniku uprave Disneyja, Robertu Igeru, napisala da nije pošteno da nijedna Disneyjeva princeza nikada nije nosila naočale, zbog čega se ona osjećala kao da nije dovoljno lijepa. Prema njenim riječima, u Disneyjevim filmovima i crtićima nose ih samo štreberi.

Ona je do sada naučila prihvatiti sebe takvom kakvom je, s naočalama, i ne treba joj ničija potvrda, ali želi se izboriti za druge djevojčice koje ih nose, poručila je.

"Htjela sam napisati pismo kako bi se možda nešto pokrenulo jer ne želim da i druge djevojčice razmišljaju onako kako sam ja", rekla je.

"Kad sam bila mlađa, skinula bih naočale da bih se mogla igrati lutkama sa svojim sestrama, iako bez njih ne vidim dobro. Sad imam dovoljno godina da znam da sam lijepa i s naočalama, ali mi je žao drugih djevojčica koje toga nisu svjesne. Moja omiljena Disneyjeva princeza je Belle, mislim da bi izgledala sjajno s naočalama."  

"Uvijek smo se trudili davati joj do znanja da je lijepa, kako iznutra tako i izvana, i da naočale to ne mijenjaju. Jako je draga i brižna, zbog čega se nadamo da njeno pismo neće proći nezapaženo", rekli su roditelji devetogodišnje djevojčice.

Evo što stoji u pismu koje je poslala, a na koje odgovor još uvijek čeka.

"Dragi gospodine Roberte Iger, 

moje ime je Lowri i imam devet godina. Nosim naočale od djetinjstva. Odrastala sam gledajući Disneyjeve princeze i uvijek sam im se divila i mislila kako su lijepe. Nažalost, nijedna od njih ne nosi naočale. Upravo zbog toga ja sam se osjećala kao da nisam dovoljno lijepa. Nadam se da ćete me razumjeti i napraviti Disneyjevu princezu koja ima naočale. Puno djevojčica ih nosi i ne želim da se osjećaju onako kako sam se ja osjećala. Nažalost, većinu likova koji nose naočale naziva se štreberima i mislim da to nije pošteno. Mislim da biste princezom koja nosi naočale i koju se ne naziva štreberom pomogli ostaloj djeci da znaju da su lijepa bez obzira na sve."

Pročitajte više