Djeca dijele sobu? To može biti kvalitetno i zabavno iskustvo

Foto: 123RF

DJEČJE dijeljenje sobe može imati smisla na puno načina. Ako se dijete boji spavanja u svojoj sobi, spavanje s braćom i sestrama siguran je način da mu pomognete da se osjeća ugodno.

No ne može se poreći da postoji nekoliko izazova kada je riječ o braći i sestrama koji dijele spavaću sobu.

Tražite njihovo mišljenje o uređenju

Uključite svoju djecu u uređenje prostora kako biste im pomogli da ga osjećaju svojim. Vjerojatnije je da će vaša djeca biti zainteresirana da dijele prostor ako su sudjelovala u osmišljavanju rasporeda i detalja.

Podijelite sobu

Dječja soba je njihov prostor, a to je vrijedi i kada je dijele. Podjelom sobe na zasebne prostore svako dijete ima svoje područje.

Improvizacija

Nemojte osjećati pritisak da se sve mora slagati i podudarati. Napustite ograničenja po pitanju uređenja zidova i podova, prihvatite različitosti svakog djeteta i dopustite da pokažu osobnost odabirom posteljine i ostalih detalja.

Skladištenje

Ako imate dvoje djece koja dijele sobu, trebat ćete prostor za skladištenje stvari. Taburei su izvrsni za to jer ne pružaju samo mjesto za spremanje igračaka (kojeg nikad dovoljno) nego i dodatni prostor za sjedenje. Velike škrinje za igračke mogu poslužiti na isti način.

Trošite pametno

Ne štedite na velikim stvarima. Uložite u kvalitetan namještaj koji će trajati i može rasti s djetetom.

Postavite pravila

Pravila su bitna. Stvorite skup pravila s kojima su se sva djeca složila. Pravila o rasporedu spavanja, poštovanju tuđih stvari, pospremanja i slično.

Neka bude zabavno

Zapamtite također da bi dječje sobe trebale biti zabavne. Dopustite sebi i djeci da budete kreativni i uživajte u cijelom procesu.

Pročitajte više