Dječak (4) ostao neučvršćen na spravi u zabavnom parku, spašen je u zadnji tren

POPULARNA dječja sprava za slobodni pad u zabavnom parku u Sydneyju zatvorena je nakon što je četverogodišnji dječak ostao nevezan u svom sjedalu i u opasnosti da bude odbačen u zrak i teško ozlijeđen.

Sprava je trebala biti pokrenuta za nekoliko trenutaka, kad su šokirani promatrači upozorili vozače da držač nije učvršćen na sjedalu dječaka po imenu Tristan Curtis. Fotografije koje kruže internetom prikazuju Tristana s držačem koji je netom prije pokretanja još uvijek bio iznad dječakove glave. Ostala su djeca, koja su trebala sudjelovati u vožnji uz njega, bila sigurno pričvršćena.

Njegova majka, Sky Boustani Curtis, na svoje je oči vidjela koliko je malo nedostajalo da se dogodi tragedija

"Djevojka (operaterka) zaustavila je vožnju, ali nije izašla iz svog separea pa ju je otac drugog djeteta na kraju natjerao da se spusti do njega", rekla je mama za Daily Telegraph. "Ja i moj muž nismo ga mogli dosegnuti. Jednostavno mu nisu povukli pojas, nisu ga provjerili", užasnuto je izjavila.

Curtis je rekla da njezin sin Tristan ima autizam i da je bilo teško znati kako se osjeća nakon mučnog iskustva.

"Ovaj nemar se razotkrio pred tolikim posjetiteljima koji su morali vrištati kako bi natjerali tu ženu da zaustavi vožnju", napisala je jedna žena koja je prisustvovala događaju.

"Šipka nije bila spuštena i krenula je u vožnju bez najave ili provjere. Pazite na način na koji vežu vaše dijete jer očito neki od ovih operatera ne rade svoj posao! Sramota", zaključila je.

Organizatori zabavnog parka pokrenuli su hitnu istragu o incidentu

"Sigurnost posjetitelja na sajmu je najvažnija i mi smo zatvorili dječju vožnju slobodnim padom nakon prijavljenog problema s pojasom", rekla je glasnogovornica.

"Sigurnosni sustavi vožnje dobro su funkcionirali kako bi spriječili bilo kakve ozljede i uređaj se neće pokrenuti dok se ne završi potpuna istraga i vožnju odobre inženjeri", objasnila je.

Vijest o incidentu izazvala je užasnute reakcije na internetu, stotine su pozivale na bolju obuku operatera

"Vrijeme je da dobiju bolju obuku. Ove vožnje su ozbiljna stvar... i opasne. Bože, sigurnosna pravila postoje s razlogom", napisala je jedna žena na Facebooku.

"Nijedna vožnja ne bi se trebala moći pokrenuti ako svaki pojas i sjedalo nisu sigurni i na mjestu. To bi trebao biti automatski proces", napisao je netko drugi.

Treći je dodao: "Što nije u redu s operaterima ovih dana? Zaboga, nije teško osigurati da su djeca pravilno vezana. Ne mogu vjerovati da nije ni izašla iz separea da pomogne, ovakvi ljudi ne bi smjeli upravljati tim uređajima."

Pročitajte više