Dječak u Americi iskočio iz školskog autobusa kako bi pobjegao od nasilnika

Foto: 123RF

NASILJE je ogroman problem o kojem, kako se čini, u posljednje vrijeme slušamo sve više. Poseban naglasak se stavlja na nasilje među djecom. Ponekad nasilnici, koliko god mladi bili, svojim ponašanjem izazivaju traume kod druge djece, a jedan takav incident se nedavno dogodio u okrugu Walton u američkoj državi Georgia.

Naime, 11-godišnji dječak koji je bio meta prijetnji, izrugivanja i zlostavljanja je iskočio kroz prozor školskog autobusa kako bi pobjegao svojim zlostavljačima. Autobus je bio u pokretu i to nasred autoputa.

Nekim čudom dječak je zadobio samo lakše ozljede te je završio s potresom mozga i slomljenim laktom.

Dion Murphy, dječakov otac, za Fox 5 Atlanta rekao je da je, nakon što je čuo što se dogodilo, bio uvjeren da je njegov sin umro.

"Smrt. Prvo na što pomislim kad čujem da je netko iskočio iz vozila ... Bio sam zabrinut da je pregažen i da je poginuo", rekao je tata: "Moj je sin mogao izgubiti život."

Iako je ovaj incident sam po sebi zabrinjavajući, još više zabrinjava činjenica da je dječak bio meta zlostavljanja već neko vrijeme te da je škola navodno bila obaviještena o svemu. Štoviše, njegov otac tvrdi da su neki od napada čak i snimljeni.

"I zato sam toliko uzrujan jer je škola zanemarila zlostavljanje i nije ništa poduzela po tom pitanju", rekao je Dion: "Shvatili su to kao igranje, ali moj je sin mogao izgubiti život."

Prema Dionu, njegov je sin skočio jer je osjećao da nema druge opcije.

"Jedan učenik mu se unosio u lice, gurao ga je prema prozoru, a kada je pao, drugi mu je učenik uzeo cipelu i u očajničkom pokušaju da im pobjegne skočio je kroz prozor", rekao je.

Nakon incidenta obitelj je odlučila ispisati dječaka iz Young Middle Schoola, koju je dotad pohađao. 

"Walton County School District ne tolerira nasilje i uznemiravanje bilo koje vrste. Službenici škole temeljito istražuju incident i bilo kakva disciplinska pitanja koja mogu nastati rješavat će se na školskoj razini na odgovarajući način", piše u službenoj izjavi škole, prenosi Little Things.

Pročitajte više