Dječak u trgovini napravio štetu od preko 30.000 kuna, otac tvrdi da je krivo osoblje

Foto: Shutterstock

ODLASCI u trgovinu s djecom uvijek su svojevrsni rizik, a jedan je otac to na svojoj koži osjetio u velikoj mjeri.

Tata iz Hong Konga po imenu Cheng otišao je u trgovinu igračaka sa svojim sinom. Spletom nesretnih okolnosti, došlo je do velike materijalne štete. Naime, dječak je navodno razbio veliki porculanski kip Teletubby od gotovo dva metra.

Nakon provjere snimke sa sigurnosne kamere, ustanovilo se da se dječak naslonio na kip, a nakon što je počeo padati, dječak ga je pokušao uhvatiti da se ne razbije. U tome nije uspio.

Dječakov otac je u to vrijeme razgovarao na mobitel i bio je udaljen, ali se vratio kad je začuo tresak

Kako piše The Daily Mail, otac je komentirao: "Moj sin je bio nepomičan, samo je zurio u razbijeni kip. Toliko je bio prestravljen nakon incidenta da je morao izostati iz škole. Pitao me zašto je kip izgledao toliko strašno."

Vjerujući da je to pogreška njegovog sina, Cheng je pristao platiti trošak. Prodavač je spustio cijenu s maloprodajne, koja je iznosila 47.638 kuna, na cijenu od 30.100 kuna.

Međutim, nezadovoljni otac Cheng rekao je da mu je osoblje trgovine isprva reklo da je njegov sin šutnuo kip, ali su snimke nadzorne kamere kasnije pokazale da to nije bio slučaj.

Kritizirao je osoblje jer su njega i njegovu suprugu navodno doveli u zabludu, uvjerivši ih da je dječak djelovao s namjerom. Kasnije ih je kontaktirao da mu vrate novac i istaknuo da su trebali zaštititi kip i označiti ga kao krhkog.

Vlasnici su pak tvrdili da je naknada koju je platio rezultat dogovora

U priopćenju su poručili: "Incident je odmah i u potpunosti riješen, a isplatu je predložio vlasnik. Ovaj veliki ukras zapravo je prototip. Službena pretprodajna cijena je bila 47.638 kuna, a uključuje različite troškove kao što su autorska prava i dizajn, istraživanje, razvoj i izradu kalupa, pakiranje, transport i još mnogo toga. Ima dekorativnu svrhu, samo je za gledanje i nema čvrstine da izdrži pritisak. Obitelji nismo naplatili više od cijene. Na istom mjestu je bio izložen od studenog prošle godine i nije stvarao neugodnosti kupcima."

Incident je izazvao široku raspravu na društvenim mrežama, a ljudi su dijelili stavove o tome tko je odgovoran za štetu.

Neki su smatrali da je osoblje htjelo prevariti oca, tvrdeći da je dječak šutnuo kip i namjerno ga razbio, dok su drugi pitali zašto kip nije bio ograđen da bi se spriječilo ljude da mu se približavaju.

S druge strane, neki su komentirali da je otac jednostavno trebao sina bolje držati na oku.

Pročitajte više