Djevojčica pala s četkicom za zube u ustima i probila rupu u grlu

Foto: Facebook

TATA Mitchell Gravenmier objavio je ozbiljno upozorenje svim roditeljima nakon što je njegova kći pala s četkicom za zube u ustima i probila rupu u grlu.

Kako kaže, petogodišnju kći Celeste i njenog dvogodišnjeg brata Matthewa je pripremao za spavanje ranije ovog mjeseca kad se dogodila strašna nezgoda. Djeca su skakala dok su prala zube, a on se okrenuo prema supruzi kako bi joj nešto rekao. U idućem trenutku začuo je vrisak kćeri koja je pala s kreveta s četkicom za zube u ustima. Krv joj je počela teći u potocima pa joj je pogledao u usta i vidio veliku rupu u grlu.

“Isprva sam mislio da je pregrizla usnicu ili jezik, nisam ni sanjao da ima rupu u grlu. Imamo sreće da četkica nije ušla još dublje u grlo. Moglo je doći do još veće tragedije”, izjavio je tata za britanski Mirror.

27-godišnji Mitchell je pojurio s kćeri u bolnicu gdje je podvrgnuta dvosatnoj operaciji. Njena rana sada zacjeljuje, ali liječnici su ga upozorili da će u budućnosti možda imati problema s govorom.

“Svi govore djeci da ne trče dok nešto imaju u ustima, ali nitko ne pokazuje kakve mogu biti posljedice. Nesreće se događaju brzo. Celeste je sjedila na krevetu i poskakivala, a ja sam je upozoravao da prestane. Okrenuo sam se na sekundu, a ona je pala”, ispričao je.

Celeste je cijelo vrijeme plakala jer su joj se usta neprestano punila krvlju. Srećom, nije ozlijedila krvne žile, a operacija je duže potrajala jer je rana bila na mjestu do kojeg je liječnicima bilo nezgodno doći. 

“U pet godina, ovo joj je bio prvi boravak u bolnici”, dodaje Mitchell.

Djevojčica je sada kod kuće s roditeljima i naredna će dva tjedna jesti isključivo tekuću hranu.

“Sada se boji četkati zube, a uskoro ćemo znati i ima li problema s govorom”, zaključio je, a fotografiju kćeri objavio na Facebooku i zamolio druge da podijele njegovu objavu te tako osvijeste o nevolji koja može zadesiti svako dijete.

Pročitajte više