Doule tvrde da bi njihov genijalan trik mogao smanjiti bolove pri porođaju

POROĐAJ sigurno ne nalikuje wellnessu, a to koliko će vas boljeti ovisi o mnogim faktorima, poput vaše tolerancije na bol. Ipak, ako pitate američke doule, postoje načini kako barem djelomično ublažiti bol. Jedan od njih je poprilično neobičan te uključuje češalj za kosu.

"Jesi li znala da tijekom trudova i porođaja možeš koristiti češalj!? I ne, nije za vašu kosu. Kad češalj čvrsto stisnete dlanovima, može vam pomoći pritisnuti akupunkturne točke na rukama.

Također igra ulogu i u olakšavanju boli u vratu. Ova teorija kaže da ako se mozak može usredotočiti samo na određeni broj podražaja, a živčani završeci su na prstima, podražaji brže dolaze do mozga. Tako pomažu tijelu da zaboravi na kontrakcije", stoji u opisu fotografije na Facebook stranici Fox Valley Birth and Baby. 

Također, važno je obratiti pozornost na to kako držite češalj pa su doule objavile i dvije fotografije koje prikazuju ispravan način.

 

Naravno, to je samo jedan od načina olakšavanja bolova, a rado ga koristi i doula Jen Davel iz Wisconsina koja je suvlasnica Fox Valley Birth and Baby.

"Čula sam za praksu korištenja češlja za ublažavanje bolova trudova na porodu kod kuće. Primalja ga je savjetovala rodilji i od tad ga uvijek držim u svojoj torbi za porode", objasnila je te mnoge iznenadila svojom objavom.

Pročitajte više