Drago mi je da je Mama mrtva: Dječja zvijezda progovorila o tamnoj strani slave

Foto: EPA

Nema biznisa kao što je šoubiznis, zar ne? A ima li priče kao što je hollywoodska priča dječjih zvijezda, stvorenih grubom ljubavlju i brutalnom ambicijom svojih roditelja? Odgovor možemo saznati u novom hit-naslovu nakladničke kuće Fraktura, Drago mi je da je Mama mrtva, šokantnoj, lucidnoj i duhovitoj priči američke spisateljice, bivše glumice Jennette McCurdy, u prijevodu Hane Samaržije.

Knjiga koja je rasprodana u manje od 24 sata, s više od dva milijuna prodanih primjeraka u Americi, otkriva tamnu stranu slave očima nekadašnje ljubimice Amerike - glumačke senzacije popularne Nickelodeonove serije iCarly.

Jennette McCurdy službeno je prestala glumiti 2021. godine, a svojim svjedočanstvom, koje je postalo najprodavaniji naslov New York Timesa, pridružila se nizu poznatih osoba koje su javno progovorile o zlostavljanju roditelja, poput Britney Spears i Macaulaya Culkina.

Kad je napunila 18, mama joj je umrla, a ona je krenula u novi život

Život djevojčice Jennette McCurdy podsjeća na trening maloljetne Barbie. Na prvu glumačku audiciju odlazi s šest godina. Od malih nogu kontrolira težinu. Mama je šminka, izbjeljuje joj zube, boji kosu i trepavice uz komentar kako to rade sve popularne dječje glumice. Dok ona kćeri krči put do slave, Jennette ulazi u začarani krug anoreksije i bulimije, tjeskobe i depresije. Kad napuni osamnaest godina, u samom zenitu mladosti, majčina smrt postat će jedina šansa za izlječenje i novi život.

Hit-naslov Jennette McCurdy čita se kao lifestyle-časopis, začinjen emocijom i crnim humorom. Bez patetike, autorica ispisuje potresnu priču o uspjehu, oporavku i ljubavi prema sebi, ali i hrabro odgovara na pitanje može li nas smrt bliske osobe osloboditi. "Drago mi je da je Mama mrtva" u pretprodaji je od 9. veljače.

Pročitajte više