Drew Barrymore: Djetinjstvo u disfunkcionalnoj obitelji učinilo me boljom majkom

GLUMICA Drew Barrymore u novom intervjuu otvoreno je progovorila o odrastanju u Hollywoodu s poznatim roditeljima, majčinstvu i razvodu. Odrastanju u disfunkcionalnoj obitelji pripisuje što je danas dobra majka.

"Razvod mi je bio najveći strah. Nikad nisam željela da moja djeca prođu kroz to. Osjećala sam se slomljenom. Iskreno slomljenom", izjavila je o razvodu od Willa Koppelmana s kojim ima dvije kćeri. 

Njezini roditelji rastali su se kad je imala devet godina. Tata John je bio odsutan i alkoholičar, a majka Jaid, tvrdi, nije bila spremna na majčinstvo.

Nakon što se pojavila u filmu E.T., Barrymore je sa samo 13 godina katapultirana u svijet droge i alkohola. S 14 ju je mama smjestila u psihijatrijsku ustanovu. Nakon godinu i pol se zakonski emancipirala od roditelja. 

"Boravak u ustanovi je najbolja stvar koja mi se mogla dogoditi. To me naučilo granicama koje do tog trenutka nisam imala", dodala je za You Magazine.

Sada je mama djevojčica Olive (9) i Frankie (7), a kaos koji je proživjela u djetinjstvu ju je motivirao da bude dobra majka i uzor svojoj djeci. 

"Nisam imala roditelje, ja sam njima bila roditelj. Sve je bilo potpuno naopako. Nisam znala što radim. Kad su mi ljudi govorili o roditeljstvu, osjećala sam se kao izopćenik. Trebale su mi godine da skupim hrabrost i nekoga zamolim da me nauči onome što bih trebala znati", prepričava.

Danas svojoj djeci ne želi biti prijatelj, zbog svega kroz što je prošla.

"Ja sam njihov roditelj. Nadam se da će mi moje iskustvo odrastanja u industriji koja je toksično prožeta taštinom pomoći da budem bolja sa svojom djecom."

Pročitajte više