Dubrovačke mame: "Proslave rođendana pretvorili smo u svadbe"

Foto: Pexels

DJECA rođena tijekom toplih mjeseci imaju sreću da rođendane mogu slaviti na otvorenom. Na kontinentu to znači u parkovima, šumama, na livadama i igralištima, a za one uz more, opcija su i plaže. Međutim, kako piše Dubrovački vjesnik, jedna mama se u Facebook grupi koja okuplja trudnice i majke s područja Dubrovačko-neretvanske županije požalila da neki roditelji pretjeruju.

"Slavljenje rođendana smo mi roditelji pretvorili u svadbe, a da trebaju tako izgledati - ne moraju. Svi smo mi slavili rođendane doma, mame su nam napravile tortu, sendviče, pizza je bila premium, a danas mora biti tematski, pa naruči tortu, pozivnice, plati prostor, pozovi prijatelje s kojima se dijete igra, pa onda i onu djecu s kojima su roditelji dobri i zato se pretvori sve to u jedan cirkus. Da se može jeftinije i skromnije, naravno da može", smatra ona.

Druga se nadovezuje sa sličnim stavom: "I bitno, možda bitnije od same činjenice da je dijete sretno (a znamo svi da djeci treba jako malo da budu sretna), jest i to da to se vidi na društvenim mrežama: 800 balona, torte, naruče se plate voća, slanoga, slatkoga. Sutra od balona ni b, što ostane od hrane, baci se itd….".

Inače, roditelji iz Dubrovnika zadovoljni su ponudom za organizaciju proslava dječjih rođendana. Izdvajaju teren na Pelinama, ispod Minčete, kao i Babin Kuk s livadama ili Lokrum. Neke su opisale svoje iskustvo proslava na plaži.

"Mi smo slavili rođendan u Štikovici na plaži. Sama osmislim igre, nešto tipa potezanja konopa, nošenja knjiga na glavi, potraga za skrivenim blagom. Uzeli pizze u obližnjoj konobi."

Zimi je i na jugu zemlje jedina opcija proslaviti rođendan u igraonici ili u kinu: "Na zimu je izbor skoro pa nikakav, ovo što se nudi treba se rezervirati i do 3 mjeseca ranije da uhvatiš termin."

Pročitajte više