Eva Mendes podijelila omiljeni roditeljski savjet pa izazvala raspravu

GLUMICA Eva Mendes s Ryanom Goslingom ima dvije kćeri - šestogodišnju Esmeraldu i četverogodišnju Amandu. Na društvenim mrežama nikad ne objavljuje fotografije svoje djece, ali je odlučila podijeliti omiljeni roditeljski savjet kojim se i sama vodi u odgoju.

"Ne pitaju me često koja mi je omiljena roditeljska izreka, ali svejedno ću je objaviti", napisala je pa podijelila fotografiju s citatom: "Udarci razvoju djeteta čine isto što i udaranje supružnika čini braku."

To je među njenim fanovima izazvalo raspravu o discipliniranju i kažnjavanju djece. 

"Imam troje djece i razumijem potrebu da udarite dijete. Većina nas odrasla je u kulturama u kojima je fizičko kažnjavanje rutina pa je prihvaćeno. Ali mislim da trebamo raditi ono u što želimo pretvoriti našu djecu. I nismo savršeni pa to znači i da se ispričamo djeci kad uprskamo", napisala je jedna majka.

Međutim, mnogi se nisu složili te smatraju da kažnjavanje udaranjem po guzi ima svrhu.

"Nikome nije cilj udarati dijete, ali to ima korektivnu ulogu u odgoju djece. To je potpuno drugačije od udaranja druge osobe. To nije ispravno", "I mene su roditelji znali udariti po guzi i poštujem druge. Vjeruj mi, zaslužila sam jer sam bila derište", njihovi su stavovi.

Pročitajte više