Fizioterapeutkinja upozorava roditelje da maloj djeci ne obuvaju popularne tenisice

PEDIJATRIJSKA fizioterapeutkinja objavila je upozorenje roditeljima da prestanu obuvati malu djecu u Converse tenisice. Dr. Ashley Coates objasnila je da redovito od roditelja dobiva upite za savjet oko toga koje su cipele najbolje za djecu. Tako ju je jedan roditelj pitao za mišljenje o popularnim tenisicama, a ona je navela razloge zašto ih ne kupovati.

"To su tenisice koje nemaju povišenu petu i nemaju podršku za svod stopala. Također, ne podupiru pravilno gležanj. Jako su slatke, ali nisu prikladne za malu djecu koja su tek prohodala", objavila je u videu na TikToku.

@theptmama Replying to @blondevsbarbells here’s a specific look at Converse. They are super cute but not appropriate for new walkers/toddlers 🫣#converse #babyshoes #toddlershoes #physicaltherapy #physiotherapist #pediatricphysicaltherapy #earlyintervention #babyregistry #babyregistrymusthaves #babydevelopment #milestones #developmentalmilestones #babyproducts ♬ Cravin' - Stileto & Kendyle Paige

Stopalo je temelj cijelog tijela, ono nosi sve ostale mišiće, kosti, organe i ako samo jedna koščica i mišić u tabanu zakažu u prirodnom razvoju, prijenos težine tijela s vremenom će se iskriviti - pa će ravna stopala, drugim riječima, postati glavni krivac iskrivljene kralježnice sve do vrata, disfunkcionalne ravnoteže kukova, a prvi bolni simptomi nastupit će već u tridesetima, ako ne i ranije. Prema fizioterapeutima, kad djeca tek uče hodati ili tek prohodaju, najbolje je da su bosa, odnosno u čarapama.

Pročitajte više