Fotografije ultrazvuka na noktima posljednji su trend među trudnicama

Foto: Instagram

NOVI trend zavladao je među budućim majkama. U sve većem broju na manikuru dolaze s fotografijama ultrazvuka i traže upravo taj motiv preslikan na vlastite nokte.

Društvenim mrežama šire se fotografije žena koje su takvu manikuru odabrale za proslave otkrivanja spola ili darivanja svojih još nerođenih beba. Jedna Šveđanka, koja je i sama manikerka, objavila je fotografiju svojih noktiju na kojima su dvije fotografije ultrazvuka jer čeka blizance. 

Neke žene su ovaj trend iskoristile kako bi odale počast bebama koje su izgubile, poput korisnice Sare koja je imala spontani pobačaj 2017. godine.

''Nakon tri godine i bezbroj tretmana, moj suprug i ja smo konačno začeli u travnju. 30. svibnja mi se srce slomilo kad sam doznala da moja beba više nije živa i ne raste te sam ostala bez nje drugi dan'', napisala je.

''Izgubila sam svu inspiraciju dok sam tugovala. Naučila sam kako voljeti njega i njegov kratki život i nastaviti dalje s nadom. Volim te, slatkišu, i smijem se kad te vidim na noktima'', dodala je.

Časopis People razgovarao je s Nadine Abramcyk, vlasnicom salona u tri američka grada. Otkrila je što misli o novom trendu, na prvom mjestu je li manikura sigurna u trudnoći.

''Manje je važno koje proizvode koristite, ali treba voditi računa o sigurnosti u salonu koji posjećujete. Provjerite koriste li ventilaciju i čiste li tehničari pribor. Nemojte ondje provoditi previše vremena'', izjavila je Abramcyk koja čeka treće dijete.

Savjetuje da ispitate koliko kemikalija se koristi u salonu koji posjećujete kako ne biste udisali preveliku količinu, posebno ako su štetne. U njezinim salonima, primjerice, nikad se ne koristi formaldehid.

''Osobno nisam idealna kandidatkinja za nokte koji su sada popularni među trudnicama jer volim jednostavnost. Ali to je svakako zabavna ideja. Smatram da je takav rad prilično impresivan jer nije jednostavno nacrtati detalje na toliko maloj površini kao što je nokat'', zaključila je.

Pročitajte više