Glumica priznala da se zbog traumatičnog kućnog porođaja borila s depresijom

Foto: Instagram

GLUMICA Lake Bell majka je dvoje djece, kćeri Nove i sina Ozgooda. Obje bebe rodila je kod kuće, ali porođaj sina bio je vrlo traumatičan.

O svom iskustvu progovorila je u podcastu Daxa Sheparda.

“Rođenje kćeri Nove me osnažilo. Kućni porođaj bio je nevjerojatno iskustvo”, izjavila je.

Iako se djevojčici pupčana vrpca omotala oko vrata, Lake, njen suprug Scott i primalja su brzo reagirali.

“Primalja joj je dala umjetno disanje na mojim prsima i suprug je bio kraj mene”, prisjetila se.

Zbog toga nije dvojila gdje će roditi drugo dijete. Ponovno je odlučila učiniti to u svom domu, ali ovoga puta nije sve išlo po planu.

“Bila sam ogromna, on je imao skoro pet kilograma. Dogodio se isti scenarij, rodila sam, pupčana vrpca je bebi bila omotana oko vrata, stavili su ga na moja prsa, ali nije dolazio k sebi. Strašno. Doslovno pitanje života i smrti. Vaše dijete je tu, svi ga pokušavaju spasiti, ali ne uspijevaju”, prepričala je.

Hitna pomoć je brzo stigla i prevezla dječaka u bolnicu. Lake je morala ostati kod kuće i poroditi posteljicu, a Scott ju je iz bolnice izvještavao što se događa.

“Šivali su me, ja sam stalno pogledavala u mobitel i onda dobila video malenog Ozzyja koji je jedva disao s maskom preko lica. Onesvijestila sam se”, kaže.

Njen sin danas je zdrav dječak, ali Lake se osjeća odgovornom za to što mu se dogodilo. Oporavak je bio dug.

“To ne bi bilo tako da nisam inzistirala na kućnom porođaju. Godinu i pol dana sam uzimala antidepresive i prolazila kroz terapiju zbog šoka koji sam doživjela.”

U mnogim zemljama kućni porođaji nisu preporučljivi upravo iz sigurnosnih razloga i dobrobiti majke i djeteta. Na taj način navodno je htjela roditi i Meghan Markle, ali su je liječnici zbog godina i mogućih komplikacija uspjeli odgovoriti od te ideje.

Pročitajte više