Glumica se našla na udaru kritika zbog svoje odluke o porođaju: "Nepromišljeno!"

JE li plan poroda zaista potreban? Jedna glumica ovih dana je izvrgnuta javnom podrugivanju zbog toga što je priznala da nema plan nego jednostavno planira pustiti da porod ide svojim tijekom bez ikakvih posebnih intervencija. Objava u kojoj je to napisala izazvala je veliku reakciju kod njezinih pratitelja, a nekoliko osoba njezin je potez nazvalo opasnim i nepromišljenim. No, stručnjaci kažu drugačije.

Lucy Mecklenburgh, britanska glumica poznata po svojoj ulozi u seriji The only way is Essex, objavila je na Instagramu da će sve odluke vezane za porod donijeti u hodu nakon što dobije trudove i da se nema namjeru zamarati s prevelikim pripremama za taj događaj jer ne vidi svrhu.

Jedan od prvih komentatora je napisao: "Tvoja promoviranje nepripremljenosti za porod po meni je vrlo opasna."

Za komentar tog stava, časopis TODAY konzultirao je Nancy Redd, autoricu bestselera Trudnoća, OMG koja se u potpunosti ne slaže s istim.

"Svaka žena je drugačija. Za neke, detaljan popis svake stvari koju žele donosi im mir, sigurnost i utjehu, a za druge je to samo dodatno potenciranje stresa", rekla je Redd i dodala: "Nemati plan poroda sasvim je legitiman izbor."

Po njezinom mišljenju, plan poroda vrlo je sličan situaciji u kojoj maturantica na papir zapisuje svoje ciljeve i očekivanja od fakulteta.

"Doći će do apsolventske godine i shvatiti da puno toga nije pošlo onako kako je ona očekivala", zaključila je

Glumica, koja svoje prvo dijete sa zaručnikom Ryanom Thomasom očekuje za nekoliko tjedana, nije ostala dužna kritičarima.

"Nikad nisam nekome govorila što da radi, samo sam iskreno i otvoreno govorila o vlastitoj trudnoći", napisala je na Instagramu i dodala: "Mnogo ljudi mi je napisalo da se slažu s neimanjem plana poroda jer je njihov neslavno propao."

Na kraju je ipak prokomentirala da ne misli da se uopće ne treba pripremati za porod. Na sugestiju primalje, upisala je prenatalni tečaj u domu zdravlja i ima namjeru otići na barem još jedan. 

"Drago mi je da sam malo bolje shvatila cijeli proces, ali još uvijek mislim da ću se u datom trenutku osloniti na majčinski osjećaj i instinkt koji će mi reći što trebam raditi", zaključila je Mecklenburgh.

 

Pročitajte više