Halle Berry otkrila kako sedmogodišnjeg sina uči da ne vjeruje u rodne stereotipe

TIJEKOM nedavne virtualne tribine koju je organizirao Hollywood Foreign Press Association Halle Berry je govorila o važnosti podučavanja svog sedmogodišnjeg sina rodnim stereotipima.

"Shvatila sam koji je moj posao u njegovom odgoju. Ako želimo imati budućnost koja je drugačija, ovdje sve započinje", objasnila je dok je govorila o sinu Maceu Martinezu, kojeg je dobila u braku s bivšim suprugom Olivierom Martinezom od kojeg se razvela 2016. godine.

Priznala je kako je njezin sin već u dobi od pet godina pokazivao stav da je superiorniji od djevojčica. Shvatila je da to mora promijeniti i "dati mu novu perspektivu". Pokušala je shvatiti otkud dolaze takvi stavovi i provjeriti vjeruje li on doista u to. Naime, svjesna je da ona čak i nesvjesno utječe na njegov odgoj.

Kako kaže, ne želi sina naučiti da prihvaća ono što mu drugi nameću a da ne razmisli o tome. Zato ga stalno izaziva pitanjima poput: "Zašto je to boja za djevojčice?"

Ovo nije jedini put da Berry govori o sinu i rodnim stereotipima. U travnju prošle godine objavila je videozapis Macea kako šeće na visokim petama tijekom karantene - a nakon nekoliko negativnih komentara Halle je uzvratila udarac hejterima.

"To je bezazlena zabava. Ovoj je djeci trenutno jako teško. Nasmijmo se i suosjećajmo", poručila im je.

 

 

Pročitajte više