Hrskavi i slasni jastučići od Nutelle

Foto: Shutterstock
 
OVI ukusni jastučići tradicionalno su jelo u Argentini,no tamo se većinom jedu punjeni mesnim i povrtnim nadjevima. Mi smo bili maštoviti i odlučili isprobati sa Nutellom. A znamo da se banane i Nutella vole, pa smo dodali i banane. Usuđujemo se priznati da je eksperiment uspio!
 
Sastojci: (za 16 komada)
 
2 čajne šalice brašna
 
2 prstohvata soli
 
100 g maslaca
 
1/3 šalice ledene vode
 
1 banana
 
5 jušnih žlica Nutelle
 
Malo kristal šećera
 
 
Priprema:
 
Brašno i sol pomiješajte.
 
U brašno utisnute maslac i vilicom miješajte dok ne dobijete strukturu grudica.
 
Potom dodajte vodu i umijesite tijesto rukama.
 
Pokušajte mijesiti što kraće kako se tijesto ne bi ugrijalo toplinom ruku.
 
Zamotajte glatko tijesto u prozirnu foliju i ostavite u hladnjaku sat vremena.
 
Ako žurite, ubacite u zamrzivač na 10-a minuta. 
 
Pećnicu zagrijte na 200˚C.
 
U plastičnoj posudi promiješajte Nutellu i nasjeckanu bananu.
 
Tijesto izvadite iz hladnjaka i podijelite na dva dijela. 
 
Razvaljajte na debljinu pola centimetra i režite u željene oblike.
 
Na svaki komad tijesta stavite po malu žličicu nadjeva.
 
Rubove tijesta premažite vodom kako se ne bi odvajati tijekom pečenja.
 
Zatvorite tijesto u oblik jastučića i rubove zarolajte ili utisnite vilicom.
 
Ostavite u zamrzivaču 15-ak minuta, potom kistom i vodom premažite jastučiće i pospite kristal šećerom.
 
Pecite dok jastučići ne postanu zlatni i poslužite tople uz mlijeko ili sladoled.
 
U slast!

Pročitajte više