Ime vaše bebe govori jako puno o vama, znate li što?

Foto: Instagram

IAKO čovjek svoje ime nosi cijeli život, činjenica je da mu ga daje netko drugi. A taj netko drugi izabrao je ime prema svojim nahođenjima. Zato, iako kažemo da nas naše ime određuje, ono ne određuje samo nas, već i one koji su ga odabrali.

Shvatili ste poantu, zar ne? Onda ćete shvatiti i kada kažemo da zbog imena vaše bebe znamo i neku vašu tajnu.

Imena poznatih

Iako svaka iznimka potvrđuje pravilo, roditelje koji su svom djetetu dali ime po nekoj poznatoj ličnosti, a da je ono pritom specifično i pomalo neobično, za takve se obično kažu da su željni pažnje.

Pažnje i želje da njihovo dijete izraste u veliku, poznatu i originalnu osobu.

Jedinstvena imena

Imena koja nema nitko, za koja nitko nikada nije čuo ili nisu nimalo tipična za podneblje želja zu ljudi koji teže svijetu pokazati svoju kreativnost. Pritom se obično zaključuje da su upravo izmišljena imena nastala u neobičnoj kombinaciji nekoliko imena plod onih koji ustvari više teže svojoj kreativnosti nego što su zaista kreativni.

Unisex imena

Smatra se da unisex imena, jednostavna i prilagodljiva bilo kome, imaju suvisli smisao. Također se smatra da takva imena djeci najčešće daju roditelji koje se može smatrati uspješnima. Oni se ne zamaraju trivijalnim stvarima, već se lako prilagođavaju svim svjetovima.

Obiteljska imena

Prenošenje imena s koljena na koljeno jasan je znak jake emotivne veze s obitelji i pomalo sentimentalnog karaktera roditelja. No, kako takva imena najčešće kriju neku samo vama poznatu obiteljsku priču, koju drugi možda nikada neće čuti, pripazite da onda taj izbor imena barem bude dovoljno suvisao za naša vremena.

Starinska imena

Nekad su ih davali mahom konzervativniji roditelji, no kako se moda stalno vraća, danas su neka starinska imena postala jednako popularna kao i ona izmišljena ili tuđa. Zato bismo danas roditelje djece s tipičnim starinskim imenom mogli prije opisati starim tradicionalistima nego konzervativcima.

Pročitajte više