Index Mame zajedno skidaju kile i jačaju mišiće - 35. dan i konačno izazov za trbuh!

Foto: Index

MAME imaju pune ruke posla i pune glave informacija pa ćemo onda danas lijepo sve ponoviti - opet. Da ne morate naprezati svoj mozak već samo mišiće. Trbušne - naravno! 

Sada kada ste jedva dočekavši startale s ovim "izazovom za izazovan trbuh" vjerujemo da možda  u dubini duše malo patite za stolcima, jer ove vježbe, ma koliko god lagano izgledale, dobro će vas pomučiti. 

Ali da - to je i poanta zar ne? 

Kada se složile s time, djecu uz sebe, i krenite:  

1. Dodir peta 

Iz ležećeg položaja, sa skvrčenim nogama i petama za pedalj-dva odmaknutima od guze, s lagano podignutim vratnim dijelom kralježnice, dotičite naizmjence - lijevom rukom lijevu petu pa desnom rukom  desnu petu. 

Vježbu ne trebate izvoditi brzo već kontrolirano, imajući na umu da vam svaki potez i položaj tijela bude pravilan. 

2. Trbušnjaci s dodirom koljeno-lakat 

Iz iste poze, ali s rukama iza glave, podižite jedno koljeno (nijednu nogu tijekom vježbe NE spuštajte na tlo), te ga laktom suprotne ruke dodirnite. 

3. Guranje između nogu 

Opet iz iste poze (podignuta koljena i vratni dio kralježnice) te ruke zajedno gurajte što dalje, između bedara. 

4. Dodir podignutih nogu 

Malo odmora za gornji dio leđa. Opustite glavu na tlu, ruke raširite i "polegnite", a noge podignite okomito na tijelo. sada ćete podizati gornji dio tijela, a rukama pokušavati doseći nožne prste. To će malo kome poći za rukom, ali ne odustajte već rukama pokušajte dosegnuti što višlju točku na nogama dok one mirno i dalje stoje okomito. 

5. Trbušnjak zvijezda 

10 sekundi odmora prije ove vježbe odmorite cijelo tijelo ležeći na podu s nogama i rukama raširenima i polegnutima kako bi narednih 30 sekundi imali snage odraditi "zvjezdane" trbušnjake - istovremeno podižete lijevu nogu i desnu ruku i spajate ih u sredini. Vježbu radite izmjenjujući ruke i noge. 

6. Vjetrenjača 

Ostanite ležati, a noge dignite lagano skvrčene. Pripremite se za jednu malo nestabilniju vježbu u kojem će vaši trbušni mišići "ležati" ali na taj način da će upravo oni, čvrsto stisnuti, držati pod kontrolom cijelo tijelo. 

Da bismo vam olakšali donosimo vam video s instrukcijama, i sekundama tako da vam je lakše organizirati vrijeme i odraditi ovaj trening u 2 serije. 

- dakle - dva kruga 

- svaka vježba po 30 sekundi

I stari video za vaš novi trbuh: 

 

Pročitajte više