Istražiteljica otkrila koje stvari nikada ne bi dopustila svojoj djeci

Screenshot: TikTok

AMERIČKA istražiteljica seksualnih zločina nad djecom Terra Avilla objasnila je kako predatori najčešće mame djecu, ali je i otkrila najbolje načine za zaštitu djece od te taktike. Kako tvrdi, najčešće se koriste taktike temeljene na strahu, odnosno prijetnje grabežljivaca da će povrijediti njihovog kućnog ljubimca ili člana obitelji.

"Prva stvar koju grabežljivci govore djeci je da će igrati neku vrstu igre golicanja. Nitko te zapravo ne bi trebao škakljati ako mama i tata nisu tu, a ni djeca ne bi trebala škakljati odrasle. Nijedna odrasla osoba ne bi trebala govoriti djetetu da ga želi škakljati, to je čudno", rekla je.

@thegirlcop Replying to @optimusprongs #childsafety #protect #girlcop #svu #protectkids #tips ♬ She Knows - J. Cole

Strah je druga uobičajena taktika koju koriste predatori.

"Grabežljivci često prijete da će povrijediti djetetove ljubimce, roditelje ili braću i sestre ako se ne slože s onim što zlostavljač želi", tvrdi.

Avilla je ujedno i majka troje djece te je na TikToku savjetovala roditeljima da razgovaraju sa svojom djecom primjereno njihovoj dobi i nauče ih što je prikladno. 

"Važno je da vas dijete smatra pouzdanima i sigurnima kako bi znalo da može razgovarati s vama čak i o neugodnim situacijama", napomenula je.

Djeca često neće reći ništa o zlostavljanju jer se boje da će upasti u nevolju ili da im se neće vjerovati.

Pročitajte više