Jasmin je kao mala pozirala s tatom pilotom. Godinama kasnije rekreirali su fotku

Jasmin van Waalwijk van Doorn nikad neće zaboraviti dan kad je otpratila svog oca pilota, Jorrita van Waalwijka van Doorna, na posao. Bilo je to 2006. godine. Osmogodišnja Jasmin i njezina mama Ellen pridružile su se Jorritu na letu iz Nizozemske u Ugandu.

Prije polijetanja leta za Ugandu, Ellen je fotografirala svoga muža i kćer u pilotskoj kabini. Na fotografiji se oboje smiju, a Jasmin drži voljenu plišanu igračku u jednoj ruci, dok je drugom zagrlila oca.

2019. Jorrit i Jasmin ponovno su se našli zajedno u kokpitu aviona. Bio je to još jedan dan za pamćenje. Ovoga puta Jasmin nije bila putnica, već pilotkinja, baš kao i njezin otac. Kad je Jasmin tog jutra pakirala svoj kovčeg, pobrinula se da među stvari stavi i omiljenu plišanu igračku. Zatim su, prije nego što je avion poletio, Jasmin i Jorrit rekreirali fotografiju staru više od deset godina.

"Na ideju je došla moja mama, Ellen. Sretna sam što imam te dvije slike - nekoć i sada", kaže Jasmin za CNN.

Inače, Jasminina majka je stjuardesa, tako da je letenje avionom bilo normalno za nju. Kaže da je od malih nogu željela postati pilotkinja. S dvanaest godina imala je prvi sat letenja, a s četrnaest je krenula na tečaj jedriličarstva. S dvadeset godina se kvalificirala za KLM Flight Academy. Od tada je s tatom letjela puno puta. 

Pročitajte više