Je li ovo zaista najlakša poza za rađanje?

Foto: Instagram/Human Birth Project

OVIH smo dana već pisali o puno boljim pozama za rađanje od one klasične na leđima. Po vašim nam je komentarima postalo još malo jasnije da žene u Hrvatskoj i dalje najčešće rađaju tako, ležeći na leđima ili na boku. Javile su se i majke koje su iskusile stolčić, i kako kažu, osjećaj je puno bolji, porod je bio lakši, a javile su se i one koje su probale i ležeći i čučeći te svakako daju prednost potonjem. Međutim, kako porod nije lagan, niti traje kratko, neke su žene izvjesno vrijeme čučale i tiskale, ali za sam izgon jednostavno više nisu imale snage u nogama te su izgon dovršile ležeći. S uobičajenim bolovima u donjem dijelu leđa.

>>>Zašto više žena ne rađa u ovoj pozi kada je prirodno tako stvarno lakše<<<

Zato predstavljamo pozu koja je prirodna, koja vam omogućava lakše tiskanje, a vašoj bebi oslobađa prirodniji put van. To je položaj klečanja na koljenima, u kojem se možete podupirati rukama, nagnuti naprijed, a lako ju je napraviti i na krevetu. U tom će položaju beba imati najbolju putanju za porod, onu u obliku slova "J", a kako stručnjaci ističu, vaši su se zglobovi u trudnoći već dobro omekšali, zdjelica je tako spremnija za porod, a baš ta klečeća poza omogućava najviše mjesta u karličnom otvoru, čime se bebi dodatno olakšava put.




Ova je fotografija pravi prikaz pravog poroda u klečećoj pozi. Fotografiju je snimila @elisfreitasfotografias, a objavljena na Facebook stranici Human Birth Project, gdje se sustavno propagiraju bolji, lakši i prirodniji porodi te druge teme vezane uz porode i majčinstvo.

Pročitajte više