Jutarnji rituali najbolje mame na svijetu

Foto: WeHeartIt 

KADA je majka duže vremena kod kuće, neke stvari počinje raditi potpuno rutinski i najvažnije joj je da je dijete zdravo, sito i čisto, pa pritom ponekad zaboravi na djetetovo emocionalno sazrijevanje i zadovoljstvo. Kako bi jutro bilo pozitivno iskustvo za cijelu obitelj, a osobito vaše mališane, obratite pažnju na sljedeće rutine.

Jutarnji pozdrav

Započnite dan omiljenom pjesmom ili samo vašim i djetetovim posebnim jutarnjim pozdravom. Ovo ne zahtijeva mnogo vremena, a djeca to obožavaju.

Jutarnji zagrljaj

Iako ponekad zbog mnogo obveza zaboravite na to, vaše dijete će se osjećati bolje, a i vama će dan biti ljepši ako ga započnete snažnim zagrljajem.

Oblačenje

Ako zajedno odlazite iz kuće, pomognite djetetu izabrati što će odjenuti, savjetujte ga i uskladite svoje odjevne kombinacije. Ovo će djeci biti vrlo zanimljivo, osobito djevojčicama.

Objesite rublje

Jutro je idealno vrijeme za ovu aktivnost. Dok pijuckate kavu nećete ni primijetiti da je rublje već obješeno. Mališanima će također biti vrlo zanimljivo pomoći vam jer će se osjećati odraslo.

Isplanirajte obroke

Provjerite imate li sve sastojke za ručak i zamolite dijete da vam pomogne u pripremi obroka. Ako nemate sve sastojke, to je odlična izlika za navratiti u park na putu do dućana ili tržnice.

Zajedno doručkujte

Zdrav doručak poslužen uz prirodni sok ili čašu vode i to u krugu obitelji nešto je što će djetetu stvoriti zdrave prehrambene navike.

 
Jutarnje čišćenje

Namjestite timer na 10 minuta koliko imate svako jutro za pospremanje kreveta i provjetravanje. Dijete će vam rado pomoći ako nakon toga dolazi vrijeme za igru.

Napravite popis obveza

Svaki dan napravite popis obveza za taj dan. Najviše 5 obaveza, a ako nemate na popisu ni jednu taj dan, dozvolite djetetu da izmisli jednu koju taj dan morate ispuniti.

Isplanirajte unaprijed

Ako je najavljeno lijepo vrijeme za vikend, unaprijed s djetetom isplanirajte kako ćete ga provesti.

Isplanirajte vrijeme za igru

Kako vam pojedine igre ne bi dosadile, prethodni dan dogovorite se s djetetom kako bi se voljelo igrati sljedeći dan. Ponekad je dobro pospremiti neku igračku te je ponovno vratiti kada je se dijete malo zaželi.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz super-mamu, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: super-mama. 

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više