Kako izgleda dan obične (pre)zaposlene mame?

Foto: 123rf

DONOSIMO vam prosječan dnevni raspored jedne mame, zaposlene mame.

Jutarnja panika započinje kada dijete, dobro naspavano, ležerno ulazi u vašu sobu i opušteno upita: „Mama nije li već zvonila budilica?“

Brzinsko ustajanje i vezanje kose u  nizak rep ili malenu punđicu jedini je spa tretman koji su većina majki može priuštiti.

Dok se pokušava našminkati jednom rukom, a drugom počešljati dijete, sa suprugom pregovara kada i tko će dijete odvesti i dovesti iz vrtića.

Užurbani izlazak iz stana, netom prije nego zatvorite vrata začujete – „Mobitel ti je ostao na stolu!“

Sve ovo bi puno brže išlo da mame mogu smireno žuriti.

Na putu do posla većini majki to je idealno vrijeme kada mogu razmisliti što su sve zaboravile ponijeti/ učiniti i tako se dodatno izložiti stresu prije nego uopće kroče nogom na svoje radno mjesto.

Uz ovakav početak dana stres na poslu je „mala beba“.

Nakon dolaska na posao vjerojatno ćete pronaći prosipane bombone ili mrlje od čokolade na laptopu ili u kozmetičkoj torbici.

Odlazak na toalet na poslu čini se kao dar s neba. Nitko ne lupa po vratima!

Upravo u trenu kada šef ljutito stoji uz vaš stol, mobitel počinje zvoniti. Dijete vam javlja da se sjetilo što želi za rođendan, ili je suprug već zaboravio tko treba otići po dijete u vrtić.

Za vrijeme pauze na poslu zaboravljate na ručak jer morate u pola sata nabaviti sve potrebno djetetu za novi projekt u vrtiću.

Nakon posla jurite što prije kući jer skapavate od gladi i umora, a onda… već s vrata djeca skaču na vas i oduševljeno skandiraju „mama“, „mama“.

Tu glad, umor, ljutnja, stres, sve nestaje u sekundi i spremni ste za ostatak dana, obiteljski dio dana.

Pročitajte više